avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imposibilitate comunicare decizie concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imposibilitate comunicare decizie concediere disciplinara

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un angajat lipseste de la serviciu de 3 saptamani, nu raspunde la telefon si nu a contactat firma deloc. Am declansat procedura de cercetare disciplinara. L-am convocat la comisia de cercetare in data de 12.04 prin scrisoare cu confirmare de primire prin Posta Romana depusa in data de 04.04. Nu s-a prezentat pana pe 19.04, nu a sunat si nu am primit de la Posta nici confirmarea de primire. Pe 19.04 am emis decizia de incetare CIM si am depus-o in Revisal, pentru ca aproape se implineste o luna de cand lipseste. Ce alte variante am sa-i transmit decizia astfel incat sa pot demonstra ca I-am adus-o la cunostinta, avand in vedere ca refuza sa primeasca orice de la Posta? In cazul in care primesc inapoi confirmarile de primire cu inscrisul "lipsa de la domiciliu" ce se intampla?
Mentionez ca am mai avut un caz similar in care am desfacut CIM in perioada de proba (persoana nu a mai venit pur si simplu la serviciu), in mod unilateral si am primit inapoi confirmarea de primire de la Posta cu inscrisul lipsa de la domiciliu.
Cel mai recent răspuns: carmenvrabie , utilizator 16:35, 19 Aprilie 2016
@ carmenvrabie

Daca nu aveti confirmarea de primire, in opinia mea , nu trebuia sa operati incetarea c.i.m. Ar fi trebuit sa asteptati sa vina confirmarea de primire.
Am inteles ca se recomanda o distanta de min 5 zile intre data trimiterii convocarii si data la care I se solicita sa se prezinte. Eu am lasat 8 zile. Am fost la posta si am intrebat de ce dureaza atat sa se intoarca confirmarea de primire, iar ei mi-au spus ca cel mai probabil nu au reusit sa o predea si atunci sta un nr de zile la posta asteptand sa fie ridicata, apoi se intoarce. Asa ca aproape sigur se va intoarce cu raspunsul "lipsa de la domiciliu". In cazul in care va veni cu acest mesaj, ce e de facut? In aceste situatii, in care angajatii nu mai dau niciun semn, cu siguranta nu se duc la posta sa ridice ceva din partea firmei. Ce alta varianta de trimitere exista? Cu siguranta sunt multe cazuri de acest fel in practica. Dati-mi va rog un sfat, cum ati procedat. Daca o trimit prin curier privat cu siguranta se intampla la fel, pt ca stiu ca si ei procedeaza tot la fel ca posta, daca nu gasesc destinatarul acasa ii lasa o recipisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului? jujica jujica Buna ziua Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu posta romana smeagull smeagull Buna ziua, Poate ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea situatie: Un salariat nu a mai venit la serviciu de vreo 2 -3 luni. Salariatul are domiciliul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - fara confirmare de primire? ralumat ralumat Buna seara! Unul dintre angajatii firmei la care lucrez lipseste nemotivat de la inceputul anului. Jobul sau este unul de vanzari, in zona in care ... (vezi toată discuția)