avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructia unui balcon la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructia unui balcon la parter

Buna ziua

Asi dori sa fac un balcon la parter, din scara de la cine trebuie sa am aprobarea din partea vecinilor? De la toti sau numai de la vecinii cu care am perete comune(sus , stanga si dreapta),
In afara de ei am nevoie si de la asociatie? de la presedinte sau de la membrii executivi? de unde pot sa ma lamuresc, caci aici sunt fel si fel de raspunsuri.
Nu vreau ca la urma cineva sa conteste autorizatia de constructie ca nu am procedat corect.



Mersi
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 28 Aprilie 2016
Este necesar sa obtineti acordul vecinilor sus,dreapta,stanga si al asociatiei de proprietari
Realizati proiect tehnic,solicitati la serviciul urbanism din primarie autorizatie constructie si certificat urbanism
La finalul lucrarii,copii ale documentelor le depuneti la asociatie pentru a fi completata cartea tehnica a imobilului
Trebuie sa aveti acordul asociatiei de proprietari.
Va multumesc
Pentru a construi un balcon va trebuie autorizatie de constructie.
Procedura privind obţinerea acesteia este reglementată prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 933 din 13/10/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991, aprobate prin Ordinul nr. 839/2009.
Conform acestei proceduri trebuie sa obtineti de la primarie un certificat de urbanism iar pe acest certificat sunt scrie conditiile pe care trebuie sa le indepliniti. Intre aceste conditii (sunt multe) cu siguranta o sa gasiti ca trebuie sa obtineti acordul vecinilor directi si al asociatiei de proprietari.
Vecinii directi sunt cei de pe orizontala si verticala iar asociatia e reprezentata de presedinte.
Dar, repet, pana la vecini si presedinte, mergeti la primarie. Poate cel mai indicat este sa va indrume, sa se ocupe de o parte a dosarului chiar firma cu catre o sa construiti balconul, firma ce poate intocmi documentatia tehnica, proiectul constructiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin la parterul blocului si constructie balcon Iael Iael As vrea sa stiu ce aaprobari sunt necesare pentru deschiderea unui magazin la parterul unui bloc sio pentru constructia unui balcon ? Ce se intelege prin ... (vezi toată discuția)
Demolare casa mine58 mine58 Buna ziua , Am mostenit o casa batraneasca si as dori sa o demolez, sa construiesc alta noua . Ce documente imi tebuie ca sa o demolez si care sunt taxele ... (vezi toată discuția)
Modificare balcon lazindaliborca lazindaliborca Buna ziua,am si eu nevoie de o informatie.Doresc sa inchid balconul actual(care e format din schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) ... (vezi toată discuția)