Buna ziua! Am si eu o problema la care doresc sa primesc lamuriri:
tatal meu a incheiat cu fratele meu un contract de intretinere cu uzufruct pentru apartamentul sau - fara sa-mi ceara acordul si mie. La decesul tatalui, pot sa cer efectuarea succesiunii pentru valori, lucruri mobile si, eventual, pentru suma stransa din pensie?
Va multumesc pentru orice lamurire
La acea data nu avea nevoie de intretinere, ba mai mult, avea grija de cei doi copii ai fratelui meu, deci ar rezulta o donatie mascata. De aceea va intreb: pot sa atac contractul de intretinere- in timpul vietii sau dupa moartea tatalui meu?
Multumesc inca o data pt raspunsuri!
Sigur ca puteti cere contravaloarea partii dv. din acel imobil in cazul in care mostenirea ce e lasata de tatal dv., in afara de acea casa, nu acopera rezerva succesorala a dv.
Daca insa primiti alte bunuri in valoare de 3/8 din masa succesorala (imobilul inclus), atunci nu mai e cazul. Dupa deces vedeti ce puteti face.
Cote mostenire
AlexGM
De pe urma decesului parintilor au ramas 2 imobile de valoare egala, sa zicem de 50.000 lei fiecare. Numai ca la unul dintre imobile exista un contract de ... (vezi toată discuția)