avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract

Buna ziua! Am si eu o problema la care doresc sa primesc lamuriri:
tatal meu a incheiat cu fratele meu un contract de intretinere cu uzufruct pentru apartamentul sau - fara sa-mi ceara acordul si mie. La decesul tatalui, pot sa cer efectuarea succesiunii pentru valori, lucruri mobile si, eventual, pentru suma stransa din pensie?
Va multumesc pentru orice lamurire
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:07, 21 Aprilie 2016
La acea data nu avea nevoie de intretinere, ba mai mult, avea grija de cei doi copii ai fratelui meu, deci ar rezulta o donatie mascata. De aceea va intreb: pot sa atac contractul de intretinere- in timpul vietii sau dupa moartea tatalui meu?
Multumesc inca o data pt raspunsuri!
Sigur ca puteti cere contravaloarea partii dv. din acel imobil in cazul in care mostenirea ce e lasata de tatal dv., in afara de acea casa, nu acopera rezerva succesorala a dv.
Daca insa primiti alte bunuri in valoare de 3/8 din masa succesorala (imobilul inclus), atunci nu mai e cazul. Dupa deces vedeti ce puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenire AlexGM AlexGM De pe urma decesului parintilor au ramas 2 imobile de valoare egala, sa zicem de 50.000 lei fiecare. Numai ca la unul dintre imobile exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. mai are dreptul fratele meu la ea? Daniela 1967 Daniela 1967 Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas ... (vezi toată discuția)
Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ... lucian1962 lucian1962 Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ( 1/8 dintr-un imobil) si am citit pe forum ca nu mai pot revoca actiunea mea. In momentum de fata ... (vezi toată discuția)