avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Decontare cheltuieli activitati sportive
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Decontare cheltuieli activitati sportive

Buna ziua! Am si eu o intrebare: din punct de vedere juridic , sub ce forma poate o microintreprindere , platitoare de impozit pe venit , sa sustina activitatea unui sportiv ? Nu ma refer la sponsorizare , ci la plata catre clubul din care face parte a cheltuielilor de sustinere a activitatii sportive.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:51, 1 Mai 2016
O societate poate da sub forma de sponsorizare orice suma doreste; este decizia administratorului care poate fi sanctionata de asociati sau nu. Statul nu intervine in aceasta privinta.

Statul spune ca, din banii care-i dai pentru sponsorizare, e de acord sa accepte si el o parte, si stabileste o limita in ce-l priveste. Nu zice sa nu dai mai mult, dar pentru ce e in plus iti ia impozit ca si cum n-ai face sponsorizare. Asta e valabil pentru platitorii d eimpozit pe profit.

O microintreprindere plateste impozit pe veniturile realizate. Deci, aceasta poate face ce sponsorizare vrea si in orice suma. Aceste cheltuieli nu influenteaza cu nimic datoriile catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare directa sportiv nracolta nracolta Din cate am inteles din legea sponsorizarii, poate fi sponsorizata \"[i][b]d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli microintreprindere Flash24 Flash24 Sunt administratorul unui SRL care, de la data de 1 Feb 2013, a dobandit \\"din oficiu\\" statutul de microintreprindere. 1. Ce se intelege prin notiunea de ... (vezi toată discuția)