avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie cresterea copilului

mie mi sa spus ca nu-mi pot lua prenatal pana nu am 12 luni pana la data la care ar trebui saintru in prenatal si nu sunt prea lamurita daca pot sa-mi iau prenatal sau ar trebui sa-mi iau C.M.si cat C.M. pot sa-mi iau ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:48, 11 August 2009
Stimaat doamna Caty, va rugam sa scrieti mesajele dvs intr-un singur topic deschis de dvs, folosin d butonul "Raspunde" din partea de jos a mesajului anterior scris.

daca descchideti de fiecare data un topic nou, nimeni nu mai stie ce ati discutat anterior.

pentru concediu prenatal nu este nevoie de stagiu de 12 luni, ci doar de 1 luna cel mult, iar la plata lui vor intra in calcul veniturile obtinute in ultimele 6 l;uni anterioare,

In concluzie nu aveti nici-o problema in a beneficia de concediu pre si postnatal.
multumesc mult pt raspuns.ca sa fiu bine inteleasa o sa va lamuresc ce doresc sa stiu.eu sunt angajata la 11 nov 2008 si urmeaza sa nasc undeva in jurul datei de 1 nov 2009.dar mi sa spus ca in cazulin care imi iau prenatal cu 2 luni inainte de nastere numai potprimi indemnizatia pt cresterea copilului pana la 2.este adevarat saupers care mi-a spus asta nu era foarte bine informata?
V-am explicat anetrior si eu si alti colegii opiniile. Revedeti-le, consider ca informatiile primite de dvs din alte parti nu sunt corecte.

Veti avea dreptul la CCC si daca va luati concediu pre si postnatal. Mai mult, concediul postnatal de minim 42 de ziel este obligatoriu de efectuat pt a intra in CCC.

CCC este reglemenatt de OUG 148 din 2005.
Concediul de maternitate de OUG 158/2005

In aceste 2 legi veti gasi lucrurile care sunt de interes ca dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal - dupa nastere Kitte Kitte Buna ziua. Am o prietena insarcinata in 8 luni, care nu poate intra in CIC (s-a angajat cand avea deja 10 saptamani de sarcina). Am auzit ca exista un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)