Cum se va imparti mostenirea avand in vedere testamentul in favoarea unui prieten, dar cu sotia in viata, 2 copii din casatoria anterioara si un copil provenit din casatoria anterioara a sotiei.
Multumesc
1. copilul sotiei dintr o casatoriei anterioara nu are vocatie la succesiune sotului mamei.
2. ce fel de testament este legat universal sau particular
3. sota si copii decedatului au dreptul la o cota de rezerva succesorala daca cer reductiunea testamentului.
4. testamentul este autentic sau olograf.
5. Mergeti la un notar sau un avocat pentr o consultatie.
Testamentul poate fi anulat de mostenitorii rezervatari(sot supravietuitor,descendenti, ascendenti privilegiati) daca au fost facute liberalitati care incalca rezerva succesorala a mostentiorilor rezervatari.Copiii din alta casatorie au vocatie succesorala numai la averea parintilor proprii, naturali(din casatorie).
Mostenire
Elenauntean
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)
Mostenire
liviuiordan
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Mostenire
jlo
Buna ziua
intrebarea mea este urmatoarea:
daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)