avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediului de odihna

buna ziua
doresc un raspuns adecvat la urmatoarea mea problema
-mi s-a desfiintat postul la o firma
-cu acordul ambelor parti
-mi s-a dat preavizul de 20 de zile,si mi s-a platit bani datorati
decizia de incheiere sa finalizat pe 14 apr.2016,dar am uitat sa mi se dea bani pe concediul de odihna
mai pot cere acum bani calculati pentru perioada in care am lucrat
si cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 21 Aprilie 2016
Da , puteti solicita chiar daca ati incetat c.i.m.,compensarea in bani a CO neefectuat.

Aveti grija, ca daca angajatorul refuza plata:
- promovarea actiunii in instanta se face in termen de maxim 3 ani de la data incetarii c.i.m.

- puteti sesiza ITM-ul si/sau apela la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia. I0ana89 I0ana89 As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna la concediere Ionela_tudose Ionela_tudose Buna seara! Din data de 12.02.2014 sunt in perioada de preaviz. Din anul 2012 pana in prezent am avut doar 10 zile de CO. In anul 2012 nu mi s-a dat CO si in ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a co neefectuat lauraadriana lauraadriana La incetarea CIM salariatul solicita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in perioada derularii contractului de munca, respectiv 2007-2016. ... (vezi toată discuția)