Buna seara .
Sunt angajat la o firma care are mai multe sedii . de cand m-am angajat , de 10 ani , lucrez la acelasi sediu X in Bucuresti .
In curand se va face o divizare in 3 a acestui sediu , doua parti ramanand la locatia actuala iar cea de-a 3 a urmand sa se mute in judetul ilfov .
intrebarea mea este daca pot fi transferat fara acordul meu la sediul din judetul ilfov si ce mi se poate intampla daca refuz sa fiu transferat acolo , in conditiile in care in sediul unde vreau sa raman nu se desfiinteaza posturi si dapartamentul unde lucrez ramane .
motivele pt care nu vreau sa ma mut sunt personale si tin si de transportul pana la locatia noului sediu .
Multumesc anticipat
Buna seara,
O firma are un singur sediu principal si poate avea mai multe sedii secundare.
Un sediu al unei firme nu se poate diviza in trei si nici nu poate fi mutat (adica deplasat) intrucat este o locatie fixa (un imobil).
Banuiesc ca vi s-a solicitat modificarea locului de desfasurare a acitivitatii. Daca acest este stabilit in CIM pe actuala locatie atunci angajatorul nu va poate modifica permanent CIM decat prin act aditional, implicit cu acordul dvs.
Temporar, prin delegare, va poate obliga sa desfasurati activitate la un alt sediu secundar al firmei.
Pe termen lung, daca nu sunteti de acord cu modificarea CIM, angajatorul va poate concedia.
Daca sucursala va avea delegare de competenta pentru incadrarea personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, precum si pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, atunci devin incidente prevederile Legii nr.67/2006 si ale art.172 si 173 C.mun.