avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuielile de judecata se acorda pe fiecare faza ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuielile de judecata se acorda pe fiecare faza procesuala?

Cheltuielile de judecata cerute in instanta se acorda la fiecare faza a procesului sau numai la terminarea finala a procesului? Unde este prevazuta aceasta precizare?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:10, 21 Aprilie 2016
Cod procedura civila:

Acordarea cheltuielilor de judecata
Articolul 453
(1) Partea care pierde procesul va fi obligata, la cererea partii care a castigat, sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata.
(2) Cand cererea a fost admisa numai in parte, judecatorii vor stabili masura in care fiecare dintre parti poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Daca este cazul, judecatorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecata.

Cheltuielile de judecata se acorda pe fiecare faza procesuala. Nu exista o dispozitie legala care sa prevada expres acordarea cheltuielilor de judecata doar la finalizarea totala a procesului.
Cheltuielile de judecata se acorda pe fiecare faza procesuala, nu exista o prevedere explicita in acest sens dar, rezulta din logica juridica a cererilor in fond si in caile de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli divort Claudia 82 Claudia 82 Daca sotul a depus cererea de divort,imi poate cere mie sa platesc cheltuielile de judecata?mentionez ca in cererea de divort m~a facut pe mine sa par cea ... (vezi toată discuția)
Proces in recurs- se pot executa silit cheltuieli de judecata ? inregistratnou inregistratnou Am un proces pe rol ce se afla in faza de recurs! La judecarea in fond a cauzei, unde am pierdut, am fost obligat la plata unor cheltuieli de judecata, dar eu ... (vezi toată discuția)
Ssomer- concediere colectiva, proces IOANGILEA IOANGILEA As dorii sa aflu in procesul care il am pe rol la \\" Contestatie decizie de concediere \\" in cazul in care o sa pierd procesul trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)