avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... daca parchetul refuza tacit sa rezolve o cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

daca parchetul refuza tacit sa rezolve o cerere de recuzare, sesizez contenciosul administrativ?

daca parchetul refuza tacit sa rezolve o cerere de recuzare, sesizez contenciosul administrativ?

in fapt am formulat o cerere de recuzare impotriva unui procuror general, care a fost deturnata de la PICCJ cu incalcarea art. 70 (1) din CPP si art. 11 din OUG 27/2002. Mai tarziu aparent procurorul general recuzat a declarat cererea de recuzare inadmisibila fiindca a fost formulata referitor la o "reclamatie administrativa" cf. art. 339 din CPP, dupa ce aceasta a fost "solutionata", cererea de recuzare cica ramanand fara obiect

Este vorba de fapt de o plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP impotriva unei ordonante emisa de acelasi procuror general, care la fel a fost deturnata de la PICCJ cu incalcarea art. 339 (2) din CPP si art. 11 din OUG 27/2002, iar procurorul general crezand ca ma induce in eroare, cica a "rezolvat"-o sub obiectul "reclamatie administrativa

Eu am facut abstractie de aberatiile procurorilor si am introdus deja plangere cf. art. 340 din CPP, fiindca lipsa raspunsului sau un raspuns falsificat nu impiedica plangerea cf. art. 340 (2) din CPP

Fiindca procurorul general n-a fost competent sa faca ce-a facut, "solutiile" sale sunt nule de drept

Dar impotriva cererii de recuzare fara raspuns competent ce cale de atac gratioasa pot formula?
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 02:33, 23 Aprilie 2016
Nu se poate pe contencios administrativ.
Cpp este aplicabil.
Mai degraba CP, dar raspunderea penala, nu o exlude pe cea civila, precum nici pe cea disciplinara.

Eu cand intreb, intreb daca exista o lege care ma impiedica. Poate trebuie sa fiu mai explicit.

Legea care ma abiliteaza exista:
Legea 554/2004
Art. 1
(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
(4) Ministerul Public, atunci cand, in urma exercitarii atributiilor prevazute de legea sa organica, apreciaza ca incalcarile drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor se datoreaza existentei unor acte administrative unilaterale individuale ale autoritatilor publice emise cu exces de putere, sesizeaza instanta de contencios administrativ de la domiciliul persoanei fizice sau de la sediul persoanei juridice vatamate. Petitionarul dobandeste, de drept, calitatea de reclamant, urmand a fi citat in aceasta calitate.

(5) Cand Ministerul Public apreciaza ca, prin excesul de putere, concretizat in emiterea unui act administrativ normativ, se vatama un interes public, va sesiza instanta de contencios administrativ competenta de la sediul autoritatii publice emitente.
(7) Persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonante ale Guvernului neconstitutionale, se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile prezentei legi.
(9) Participarea in instanta a reprezentantului Ministerului Public este obligatorie. Pentru situatia prevazuta la alin. (5), instanta, din oficiu sau la cerere, poate introduce in cauza organismele sociale cu personalitate juridica interesate.


Ministerul Public fiindca e condus de nesimtiti putin spus nu va face asta pariez, deci intra in responsabilitatea mea sa fac dreptate...

Actul "administrativ" e deturnarea ilegala conform celor relatate a unor petitii...
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator
Nu aveți nicio șansă asa cum vreți.
Sunt inadmisibile orice acțiuni în afara CPP.

Am studiat și nu merge.
Eu nu va cred fiindca procurorul general de aici a zis ca o plangere cf. art. 339 din CPP este "reclamatie administrativa" :) In plus pentru absolut orice cerere respinsa in instanta e nevoie de lege, altfel respingerea cererii e nelegala
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. Am prins in flagrant procurorul general al curtii de apel mintind ca plangerea penala prelabila nu contine descrierea faptelor si indicarea probelor. Acel ... (vezi toată discuția)
Un procuror a refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din cpp? eusaisapte eusaisapte procuror refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din CPP? Pot face plangere la instanta de constencios ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat si hotararile de respingerea actiunii ca inadmisibila eusaisapte eusaisapte Mi-a fost respinsa nemotivat in fapt si de drept o plangere impotriva actelor procurorului ca inadmisibila cu rea-credinta, si nu-mi aduc aminte ca vreodata ... (vezi toată discuția)