Mai degraba CP, dar raspunderea penala, nu o exlude pe cea civila, precum nici pe cea disciplinara.
Eu cand intreb, intreb daca exista o lege care ma impiedica. Poate trebuie sa fiu mai explicit.
Legea care ma abiliteaza exista:
Legea 554/2004
Art. 1
(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
(4) Ministerul Public, atunci cand, in urma exercitarii atributiilor prevazute de legea sa organica, apreciaza ca incalcarile drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor se datoreaza existentei unor acte administrative unilaterale individuale ale autoritatilor publice emise cu exces de putere, sesizeaza instanta de contencios administrativ de la domiciliul persoanei fizice sau de la sediul persoanei juridice vatamate. Petitionarul dobandeste, de drept, calitatea de reclamant, urmand a fi citat in aceasta calitate.
(5) Cand Ministerul Public apreciaza ca, prin excesul de putere, concretizat in emiterea unui act administrativ normativ, se vatama un interes public, va sesiza instanta de contencios administrativ competenta de la sediul autoritatii publice emitente.
(7) Persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonante ale Guvernului neconstitutionale, se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile prezentei legi.
(9) Participarea in instanta a reprezentantului Ministerului Public este obligatorie. Pentru situatia prevazuta la alin. (5), instanta, din oficiu sau la cerere, poate introduce in cauza organismele sociale cu personalitate juridica interesate.
Ministerul Public fiindca e condus de nesimtiti putin spus nu va face asta pariez, deci intra in responsabilitatea mea sa fac dreptate...
Actul "administrativ" e deturnarea ilegala conform celor relatate a unor petitii...
Eu nu va cred fiindca procurorul general de aici a zis ca o plangere cf. art. 339 din CPP este "reclamatie administrativa" :) In plus pentru absolut orice cerere respinsa in instanta e nevoie de lege, altfel respingerea cererii e nelegala