avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Lipsa factura, chitanta
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Lipsa factura, chitanta

Buna ziua, sunt un tata care pana de curand a avut copilul la o gradinita particulara. l-am retras din mai multe motive insa nici acum, la sfarsit, patronii nu au vrut sa-mi dea facturi sau chitante pentru sumele date ca si taxa de gradinita.
Gradinita functioneaza ca asociatie, este legal sa nu imi dea factura si chitanta?
Primele luni le-am primit pe mail, apoi au tot zis ca trimit si deja e a 6-a luna de cand refuza efectiv sa o faca.
Unde pot face plangere? Sau ce masuri legale pot lua?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:22, 21 Aprilie 2016
Trebuia sa vi se dea chitanta la fiecare termen cand ati facut plata. Sunt valabile si chitantele transmise electronic prin email.
Daca plata ati facut-o direct in contul bancar al ong-ului, atunci ei nu trebuie sa va dea nimic si e valabil ordinul de plata cu care ati virat banii.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
george-neagu, moderator
Nu, le-am dat banii in mana. Am vrut sa le platesc prin virament bancar dar au insistat sa nu o fac. Acum am vazut si ca mi-au dat exemplarul contractului meu cu ei nesemnat. Eu l-am luat ca fiind semnat de catre ei, nu mi-a trecut prin cap sa verific atunci pe loc.
Am mai vorbit cu alti parinti si nu au primit nici ei contractile semnate. Si nici facture sau chitante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata nesemnate eraconsult eraconsult in iulie 2006, am angajat doua pesoane. in luna februarie una dintre persoane si-a exprimat dorinta de a parasi firma. inainte de a-i inainta documentele catre ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dati fara chitanta ionutvd ionutvd Buna ziua, In urma cu 2 luni, am semnat un contract cu o firma de web design. Conform contractului, valabil 2 zile, firma respectiva trebuia sa ne ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului la demisie, recuperare drepturi in instanta moshu82 moshu82 buna ziua am o intrebare cu privinta la neplata salariului mi-am dat demisia de la o firma de transport la care am semnat un stat de plata zicandu-mi ca imi va ... (vezi toată discuția)