avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta banca ce contine si diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta banca ce contine si diurna

Buna ziua. Doresc sa fac un credit si pentru acest lucru am nevoie de o adeverinta de salariu in care sa imi fie trecut atat salariul cat si diurna. Mentionez ca ma deplasez minim 15 zile pe luna in interes de serviciu si deci primesc diurna.

Cei de la Resurse Umane refuza sa imi treaca pe adeverinta venitul rezultat din diurna. Este corect atata timp cat aceasta diurna nu are caracter ocazional.
Cel mai recent răspuns: dannastase , utilizator 10:16, 13 August 2009
Diurna nu este un venit permanent ... prin urmare, asa ceva nu poate fi trecut intr-o adeverinta de venituri.
#Namiru Lucrez de 3 ani si jumatate si tot de atunci primesc aceasta diurna luna de luna mai putin in CO.

Si de ce bancile accepta acest lucru. Tind sa cred ca totul se rezuma la intelegere colegilor si cum majoritatea RU din firme sunt stat in stat suntem la cheremul lor.

Incerc in continuare sa gasesc un temei legal prin care sai conving ca este dreptul meu sa-mi se treaca si acest venit.

PS 1 Dupa mintea mea pe aceea adeverinta se trec veniturile incasate in lunile anterioare. Si cum eu am primit acele venituri nu este normal sa mi le treaca?

PS 2 Am primit adeverinta astazi si intradevar nu mi-a trecut diurna dar in schimb mi-au trecu pe luna iunie 2009 un bon de masa #-o.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
dannastase, utilizator
Cred ca diurna este un venit mai usor de acordat pentru angajator, decat daca l-ar fi inclus la salariu.
Exista posturi care prin natura activitatii presupune delegare, nu se poate exercita functia fara, astfel aceasta diurna imbaca o forma de spor permanent, dar nu este, este o diurna reglementata specific. Daca prin natura serviciului stiu ca aceasta diurna se acorda permanent si banca accepta , atunci sa fie trecut. In unele adev se specifica si alte venituri certe cu caracter permanent........
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
banca accepta orice atata timp cat angajatorul semneaza.
Nu este obligat angajatorul sa scrie pe o adev. ce doreste banca, ci ceea ce considera el ca este legal in functie de cerintele din formularul bancii.

Salriul sau un spor acordat prin conractul de munca, da pot fi considerate permanente, dar diurna? :stunned:

daca eu as fi angajator si as semna asa ceva, iar mai apoi cand angajatul nu mai poate plati ratele vine la mine poprirea pe salariu, o sa pot sa ii fac si poprire pe diurna ?? Desigur ca nu....

De ce nu alege doamna calea cema mai normala : adeverinta simpla de la angajator in cvare sa fie specificate sia ceste diurne din ultimele 3 luni.
Daca banca vea sa le ia in considerare. o sa le ia si in baza acelei adeverinte.
Diurna nu este inclusa in categoria veniturilor salariale si nu are caracter permanent, chiar din mesajul initial reiese ca diurna nu este acordata pentru toata luna , ci doar pentru zilele in care se efectueaza deplasarea.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara 14031979 14031979 Buna ziua.Am si eu o problema legata de pensia alimentara.Sunt divortata de 5 ani si am o fetita de 8 ani.La divort s-a stabilit o pesie lunara de intretinere ... (vezi toată discuția)
Intampinare cerere de majorare pensie de intretinere pe baza primelor disgraziata disgraziata Buna ziua, Am de formulat intampinare in calitate de parat intr-un proces de majorare a pensiei alimentare pentru fiul meu.Sunt de acord in parte cu cererea ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)