avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... retinerea permisului pe 90 de zile pentru viteza
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

retinerea permisului pe 90 de zile pentru viteza

as mai avea o intrebare,multumesc pentru raspunsul anterior. un prieten de-al meu a fost prins de radar cu 107 km /h si i sa retinut permisul pe 90 de zile.nu a semnat procesul verbal deoarece a oprit masina din fata lui si pe el simultan.masina din fata lui avea 87 km/h iar el 107 km/h el nu stie daca radarul a inregistrat corect viteza lui. masina de politie era oprita sub liniile de inalta tensiune. ce poate sa faca in continuare ????
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:14, 24 Aprilie 2016
Procesul verbal nesemnat se va comunica prin posta sdau prin afisare.
In 15 zile de la comunicare, el va trebui atacat in instanta. Acolo politia va trebui sa faca dovada savarsirii contraventiei, cu poze sau inregistrarea video. Pe parcursul procesului, se poate cere returnarea permisului si se poate circula pana la ramanerea definitiva a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala luis29 luis29 Subiect: pregatire contestatie Vreau sa contest procesul verbal prin care mi-a fost retinut permisul. In data de 14.06.2011 la ora 15:36 am fost prins de ... (vezi toată discuția)
Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel srgstancu srgstancu buna ziua, Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar fix b_mario77 b_mario77 Bună! În urma cu ceva timp am fost detectat de aparatul radar la întrare intr o localitate.Agenta care m a oprit mi a cerut documentele, timp în care mi a ... (vezi toată discuția)