avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la munca, concediu medical 6 saptamani
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la munca, concediu medical 6 saptamani

bună ziua, am o intrebare in legatura cu un coleg de munca, s-a împiedecat de o geanta in masina de serviciu la coborare, a căzut si si-a fisurat rotula, acum are de stat 6 saptamani repaus.Ce poate pati el ca nu a anuntat accidentul.?Seful lui direct stie cat si seful superior, nu a anuntat nimeni accidentul.Colegul s-a dus la spital si i-a pus picirul in gips. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 11:21, 29 Aprilie 2016
De repercursiuni ,adica niet promovare ,niet beneficii ,niet nimic dar scandal cu seful cat casa -si la stat ala te tine minte .Ce e ilegal in asta , ca nu acorda beneficii sau nu te promoveaza?Si ca are o atitudine ostila dar greu de dovedit la o adica?
Medicul de la spital ,in cazul unui accident de munca cu urmari grave are datoria sa raporteze accidentul . Oare carei legi?
Si intodeaun cineva de la locul de munca te insoteste la spital pt a se convinge/a raporta mai departe ca tottul e ok pt firma - te insoteste eventual responsabilul su SSM .
Dar declaratia de la spital se poate schimba motivand ca in acel moment erai in cu gandurile neclare din cauza durerii /evenimentului .
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
mottofreee, utilizator
Probabil, evenimentul nu a fost cercetat de catre firma. Faceti sesizare scrisa la ITM cu nr. de inregistrare/ data in care prezentati situatia actuala. ITM va declansa o ancheta si va dispune angajatorului sa cerceteze evenimentul produs. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM. In timpul cercetarii se vor depune la dosar documente medicale, declaratii, etc.
Cum spuneam ,se poate revenii asupra cauzelor producerii accidentului deoarece fiind o fire mai emotiva ,in momentul accidentului fiind speriat/emotionat ati declarat aiurea .E de inteles avand in vedere ca o fisura se lasa cu dureri ; nu ati fost la spital intrebat daca va-ti lovit si in alte parti la cazatura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste spitalizarea in cazul unui accident de munca in italia? valyg valyg In anul 2010 eram angajat la o firma din Romania si am fost detasat la o lucrare in Italia.Acolo am avut un accident de munca la un deget.Am fost internat o zi ... (vezi toată discuția)
Autoaccidentare cu victimă în timpul programului de lucru (taximetrist). vă rog să mă ajutați cu sfaturi, ce pot să pățesc în această situație? lucian981 lucian981 Buna seara! Ma numesc Lucian, lucirez la o firma de Taxi ca Teximetrist. In data de 04.07.2018 in jurul orelor 11.00 circuland pe o strada am observat in ... (vezi toată discuția)