avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretare calcul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretare calcul CIC

Bun gasit!
Lucrez cu norma intreaga ca angajat, la o societate comerciala, si cu 2 ore la o alta. La cea de-a II-a imi platesc si imi sunt platite contributiile sociale, conform veniturilor realizate.
Intentionez sa raman in CIC odata cu nasterea copilului nostru.
1.Vreau sa stiu daca ar trebui sa am emotii la calcularea indemnizatiei pt. cresterea copilului. Se poate interpreta legea altfel, astfel incat sa nu se tina cont de ambele venituri. Poate vreun functionar al primariei sa inteleaga altceva?
2.Cand va trebui sa depun dosarul la Primarie, avand in vedere ca aplica tatal si nu mama. Nu inteleg exact din lege care este treaba cu cele 40 de zile in cazul in care tatal aplica pentru CIC.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mr. Brightside , utilizator 17:01, 11 August 2009
In mod normal nu art rebui sa va faceti probleme privind luarea in calcul a ambelor contracte.

Ca tata puteti solicta CCC de la data nasterii copilului, dvs neavand cum sa efectuati concediu postnatal.

OUG 148/2005:

Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;@
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
Multumesc pentru raspuns!
Sper sa nu fie probleme.

O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei TRamona TRamona Buna ziua! Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru crestere si ingrijire copil acordat tatalui kyoko kyoko Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediul care se acorda tatalui, pentru crestere si ingrijire copil. Va prezint o speta: tatal face cerere la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)