avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Oferta fidelizare falsa, operator telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Oferta fidelizare falsa, operator telefonie mobila

Dupa 12 ani de contract cu firma de telefonie mobila,un operator imi face o oferta de fidelizare,care continea o tableta gratis si care venea la pachet cu internet 4G si un nou contract pe langa cel existent,de 2 ani si un cost de 12 euro/luna.Totul dupa o explicatie sumara si promisiunea ca pot intai citi contractul si apoi il voi semna,ma trezesc cu pachetul adus acasa prin curier rapid,dar stupoare,nu aveam voie sa citesc contractul anexat(in 2 exemplare),intai trebuia sa-l semnez si exemplarul care imi revenea mie,nu aveam decat sa-l diger in liniste dupa.
Intre timp ,aflu de la publicitatea pe tv ca de fapt,era o oferta publica pentru un al 2 lea abonament de voce/internet.
Am refuzat frumos coletul,pe motiv ca nu semnez fara sa stiu ce.
Intrebarea mea este,au dreptul de ati baga pe gat astfel de oferte fara a fi in cunostinta de cauza,ce stipuleaza aceste contracte?Banuiesc ,ca odata semnat contractul nu ai cu ce sa mergi la OPC.Cum am putea contracara astfel de oferte de fidelizare false?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:58, 1 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Feli,este procedura des utilizata de catre operatorii de telefonie,internet pentru "agatat" clienti
Se poate sesiza opc in cazul in care exista diferente intre ce s-a convenit verbal si ce apare in contract
Buna seara,Yno!Multumesc pentru raspuns,dar eu nu am apucat sa citesc contractul si verbal ,m-a ametit cu promisiuni.Eu de mult nu mai cred in Mos Craciun.In plus ,asta nu era fidelizare,adica imi mai pui o cheltuiala de 12 euro sa ma fidelizezi??? :-/
acest răspuns util
Muresan Felicia a scris:

Intrebarea mea este,au dreptul de ati baga pe gat astfel de oferte fara a fi in cunostinta de cauza,ce stipuleaza aceste contracte?Banuiesc ,ca odata semnat contractul nu ai cu ce sa mergi la OPC. Cum am putea contracara astfel de oferte de fidelizare false?

Nu au dreptul dar au obiceiul :)
De contracarat se poate doar prin sesizare la ANPC (deci nu reclamatie, ca din fericire n-ai patit nimic). Ceea ce spui poate fi verificat usor prin solicitarea inregistrarii convorbirii.

Chiar daca semnai, sa stii ca aveai, conf. OUG 34/2014, 14 zile dupa aceea sa te razgandesti.

ARTICOLUL 9
Dreptul de retragere
(1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.
(2) Fără a aduce atingere art. 10, perioada de retragere menţionată la alin. (1) expiră în termen de 14 zile de la:
a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;

Inclusiv asta trebuia sa ti se fi spus la telefon. Uite aici ordonanta, citeste Art. 6 ca sa vezi ce trebuia sa-ti auda urechiusele de la operatoare:
[ link extern ]
Buna seara,Manu!
Multumesc,am citit OUG si cam nimic de acolo nu mi-au auzit urechile,cu dreptul de renuntare,cu toate ca am insistat pe problema(si era un operator,putin cam timorat!).
Din start nu si-au respectat intelegerea,deoarece i-am avertizat ca in week-end lipsesc din localitate si revin abia luni,au trimis pachetul sambata,au luat legatura telefonic pe alt numar de mobil decat cel pe care convenisem,etc.,asa ca oricum nu aveam cum sa-l accept.
acest răspuns util
Au incercat si ei, de unde sa stie ca dau peste un client informat :)

Sarbatori frumoase!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif internet exagerat firma de telefonie bogdan2014 bogdan2014 Buna seara. Am un abonament de telefonie la compania X, pentru care eu nu am solicitat niciodata decat servicii de voce, nu si de internet mobil. Asta deoarece ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat fara semnatura clientului Madalinaisac Madalinaisac Buna ziua! Problema mea este legata de un contract care a fost incheiat abuziv, dupa parerea mea. In primavara, am primit un telefon de la Orange prin care ... (vezi toată discuția)