avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Apelez din nou la bunavointa d-voastra.Va rog sa-mi spuneti daca unul din copiii unuia din mostenitori,poate renunta la mostenire in favoarea mamei lui.De asemenea m-ar interesa daca acest act il poate face la un notar din alt judet(ei locuind in Galati) sau la notarul unde vom semna ceilalti mostenitori actele de vanzare cumparare,in judetul Braila.
Va multumesc foarte mult!

Cu deosebita stima,
Dorina Anghel
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:07, 24 Aprilie 2016
Declaratia de renuntare la mostenire se poate face la orice notar.
Declaratia de renuntare la mostenire se face pur si simplu cu privire la drepturile succesorale si nu in favoarea cuiva (mamei lui, dupa cum spuneti dvs.). Renuntarea in favoarea cuiva, echivaleaza cu o acceptare a mostenirii si o instrainare ulterioara (va spune notarul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)
Succesiunea la decesul tatalui, renuntare la mostenire in favoarea mamei rivcolor rivcolor Dupa decesul tatatalui, copiii pot renunta la mostenire in favoarea mamei astfel incat mostenirea sa revina in totalitate mamei? (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate redeschide o masa succesorala ... poparenatadarcle poparenatadarcle Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate redeschide o masa succesorala inchiata in anul 1992.Mentionez ca unul dintre mostenitori intre timp a ... (vezi toată discuția)