avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deducere cheltuieli de investitii
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deducere cheltuieli de investitii

am o cladire pe,persoana fizica si este data in chirie la propria firma
am 2 intrebari:
exista o limita la valoarea chiriei?
renovari si alte lucrari se pot deduce pe firma daca asa este stipulat in contract?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 09:03, 26 Aprilie 2016
1. Nu există o limită a valorii chiriei. Dar ar fi recomandabil să urmăriți valoarea pieței, pentru a nu avea surprize la un eventual control.
2. Da, le puteți deduce, atâta vreme cât așa conveniți prin contract.
Atenție, totuși, la natura cheltuielilor: dacă acestea, în mod normal, ar cădea în sarcina proprietarului și sunt efectuate de chiriaș, atunci valoarea lor reprezintă venit brut al proprietarului și trebuie declarate.

Totuși, ați postat întrebările la secțiunea ”Impozit pe venitul microîntreprinderilor”. Dacă vă încadrați la această categorie de contribuabili, faptul că plătiți chirie pentru spațiu și efectuați cheltuielile cu renovarea lui, nu vă ajută la scăderea impozitului. Baza impozabilă o constituie veniturile obținute și nu este influențată de volumul cheltuielilor.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
Ioan Blaga, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil pers. fizica/juridica ? kozmo kozmo Buna ziua, Am urmatoarea intrebare pentru d-voastra: detin un imobil - persoana fizica. Doresc renovarea acestuia si transformarea lui intr-o cladire de ... (vezi toată discuția)
Pot face contract de inchiriere ? iuli-ana iuli-ana daca vreau sa-i dau altei societati o cladire in administrare, eu ii refacturez utilitatile iar in schimbul chiriei se obliga sa renoveze cladirea, pot face ... (vezi toată discuția)