avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie
Discuție deschisă în Executare silită

somatie

Buna ziua!
Sotul meu a primit o somatie de la un executor judecatoresc in urma hotararii judecatoresti definitive in privinta partajului. A doua zi de la hotrare a si mers creditoarea la executor. Inainte de a primi somatia,sotul a si depus o treime din suma datorata,iar peste cateva zile a platit deja 2 treimi. A trimis si executorului dovada si o hartie prin care precizeaza ca va fi platita suma integral in decurs de 2 saptamani. E legal in aceste conditii sa fie obligat la plata onorariului si taxele impuse de executor? Care ar fi procedura de a nu fi obligat la plata cheltuielor ce apar pe somatie? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Razvan Marcu , Consilier juridic 13:41, 4 Mai 2016
Sumele privind executarea sunt datorate din momentul in cares-a declansat procedura executarii silite.Daca sunteti nemultumita de sumele ce le aveti de plata, faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.
Contestatia trebuie redactata prin avocat sau personal? si unde trebuie depusa? Multumesc!
Contestatia poate sa fie redactata si personal, dar de preferat ar fi sa apelati la serviciile unui avocat. Ea trebuie depusa la instanta de executare, care este judecatoria unde isi are domiciliul debitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara florin-sebi florin-sebi buna ziua, as dori daca stie cineva cum sa procedez in situatia mea , am primit vineri 15.04.2016 o somatie imobiliara de 15 zile de la un executor ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca executorul si avocatul mai primesc onorariile acelea mari cerute,daca nu au ce executa si intre timp ma inteleg cu cealalta parte? sergio1979de sergio1979de Ideea e ca fostei sotii trebuie sa ii mai dau 5500 euro.Daca nu am acum si ii dau peste cateva luni si ma inteleg cu ea,mai trebuie sa platesc sumele acelea ... (vezi toată discuția)