avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume

Buna ziua!

As dori sa intreb daca as putea renunta la numele curent (cel pe care-l foloseste mama dupa casatorie) si sa pot trece pe numele dansei cel dinainte de casatorie?

Daca da, as dori sa stiu ce pasi trebuiesc facuti pentru a face acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:14, 27 Aprilie 2016
Teoretic da (exista o lege care permite schimbarea numelui pe cale administrativa), practic ... (din felul in care ati formulat) as zice ca probabil nu; adica aveti nevoie de o motivare serioasa.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce trebuie sa fac unde sa ma duc doar eu doar eu am un copil dintr-o relatie terminata nu suntem casatoriti copilul l-am recunoscut si este pe numele meu acum vreau sa il trec pe numele mamei lui cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Vreau să îi dau numele meu copilului soției. care este cea mai simplă cale? minzucatalin minzucatalin Buna seară!! Sunt căsătorit iar sotia mea care îmi poartă numele, are o fetiță din prima căsătorie. As vrea sa îi dau si numele meu pe lângă cel al ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)