avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce trebuie sa fac unde sa ma duc

am un copil dintr-o relatie terminata nu suntem casatoriti copilul l-am recunoscut si este pe numele meu acum vreau sa il trec pe numele mamei lui cum trebuie sa fac cine imi poate spune de unde sa incep ce acte imi trebuie...copilul s-a nascut in italia acum traieste in romania in iasi..astept raspuns va rog ajutatima:sorry:
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:58, 17 Martie 2010
ce vreti sa ziceti, de fapt?
pai, daca l-ati recunoscut ,va urez multa sanatate si putere de munca, ca trebuie sa-i platiti pensie...
(daca exista un adoptator, puteti sa va dati acordul)
Stimate domn, copilul fiind recunoscut de dvs are in certificatul de nastere numele ambilor parinti. Cum adica sa-l treceti pe numele mamei?????????? El are o mama deja! Si aceasta este 100% in actul sau de nastere!
adica regretati ca l-ati recunoscut si nu mai vreti sa va poarte numele??
nu vrem sa il dam spre adoptie..eu am vb cu mama copilului ea este de acord ca eu sa trec copilul pe numele ei suntem fiecare cu viata lui eu acest copil l-am avut la 20 de ani eram impreuna cu ea si normal ca l-am recunoscut acum de mult timp suntem despartiti si vreau ca copilul sa aibe dor numele ei tocmai pt a nu avea surprize mai tarziu ca ma da in judecata pt pensie sau ceva de genu vreau doar sa stiu cum sa procedez unde sa ma duc pt a face asta
Raspunsurile pe care le asteptati se pare ca nu vin...
Copilul nu are nici o legatura cu terminarea relatiei dvs. cu mama. Numele copilului este cel din certificatul de nastere.
Daca exista motive intemeiate, numele copilului se poate schimba pe cale administrativa sau prin hotarare judecatoreasca.
Motivele intemeiate nu au nicio legatura cu sentimentele dvs., nici cu orgoliul, nici cu ambitia!
Ar trebui sa reflectati asupra faptului ca nu v-a cerut copilul sa-l aduceti pe lume!

Alte discuții în legătură

Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului m-a parasit ... Fidrici Lavinia Fidrici Lavinia Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului ma parasit cand iam zis ca sunt insarcinata, nici in momentu de fata nu vrea sa stie nimica de noi,la ... (vezi toată discuția)