avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce trebuie sa fac unde sa ma duc

am un copil dintr-o relatie terminata nu suntem casatoriti copilul l-am recunoscut si este pe numele meu acum vreau sa il trec pe numele mamei lui cum trebuie sa fac cine imi poate spune de unde sa incep ce acte imi trebuie...copilul s-a nascut in italia acum traieste in romania in iasi..astept raspuns va rog ajutatima:sorry:
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:58, 17 Martie 2010
doar eu a scris:

nu vrem sa il dam spre adoptie..eu am vb cu mama copilului ea este de acord ca eu sa trec copilul pe numele ei suntem fiecare cu viata lui eu acest copil l-am avut la 20 de ani eram impreuna cu ea si normal ca l-am recunoscut acum de mult timp suntem despartiti si vreau ca copilul sa aibe dor numele ei tocmai pt a nu avea surprize mai tarziu ca ma da in judecata pt pensie sau ceva de genu vreau doar sa stiu cum sa procedez unde sa ma duc pt a face asta

nu puteti fi tata azi, ca sunteti impreuna cu mama copilului si maine sa nu mai fiti tata ( macar in acte), ca v-ati despartit.
ziceam ca puteti face asta, daca mama gaseste un alt tata pt acest copil : un viitor sot al dansii, de ex. daca acel om vrea sa-l adopte, sa fiti de acord si atunci nu-i mai veti fi tata
odata recunoscut, copilul va purta toata viata numele de familie al dvs.
cu exceptia cazului in care el va dori schimbarea numelui pe cale administrativa de exemplu sau daca fosta concubina se recasatoreste si sotul ei ar dori sa va adopte copilul .
in primul caz, daca copilul va dori la un moment dat sa-si scimbe numele pe cale administrativa, acest lucru nu inseamna ca legaturile de rudenie dintre dvs. si copilul dvs. vor inceta !
tot astfel, cand se va casatori el poate prelua numele de familie al sotiei sale .

de teama platii unei pensii alimentare dvs. vreti sa renuntati la copilul dvs. ??
si in fapt dvs. chiar nu contribuiti cu nimic la cresterea si educarea minorului ??
copilul ala cu ce se hraneste , cu ce se imbraca ??
concubina dvs. nu l-a conceput singura !! nu este doar obligatia dansei de a-i asigura viitorul !!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului m-a parasit ... Fidrici Lavinia Fidrici Lavinia Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului ma parasit cand iam zis ca sunt insarcinata, nici in momentu de fata nu vrea sa stie nimica de noi,la ... (vezi toată discuția)