avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eliberare permis nou
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eliberare permis nou

Buna ziua ,

Numele meu este Zlatko si as avea nevoie de cateva informatii.

In data de 4 Decembrie 2015 , am avut un accident de masina soldat din pacate cu victime pe teritoriul Jud.Arad , mi s-a retinut permisul de conducere eliberat de Autoritatiile Romane si am dretul doar la dovada.Problema este ca sunt domiciliat in Germania si am foarte mare nevoie de permisul de conducere. Am fost la Autoritatiile Germane le-am explicat situatia cu toate detaliile. Mi sa cerut o foaie eliberata de catre Regimul de Permise si Inmatriculari de unde mi sa eliberat permisul , cum ca Politia Romana nu are nimic impotriva in a-mi elibera un nou permis de conducere Statul German , ceea ce nu este posibil. Mi s-a eliberat doar un cazier auto , cu accidentul din 4 Dec. , iar la motivul eliberari : Schimbare permis in UE .Ceea ce pentru ei nu este deajuns. Intrebarea mea este daca pana la solutinarea cazului ar exista o posibilitate de a imi recupera permisul pana la aflarea sentintei? Sau ar exista posibilitatea ca sa detin un nou permis de conducere eliberat de catre statul German . Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:08, 29 Aprilie 2016
In urma accidentului de circulatie permisul de conducere a fost retinut, nu anulat. Obtinerea unui permis de conducere in Germania ar insemna detinerea a doua permise nationale, ceea ce in conformitate cu legislatia rutiera din Romania nu este permis.
faceti o cerere de urgentare a solutionarii cazului aratand motivele pentru care aveti nevoie de permisul de conducere.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere 2 permise auto DanaSComan DanaSComan In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic. In ... (vezi toată discuția)
Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere nemțesc M GEORGE M GEORGE Salutare:am si eu o intrebare:locuiesc in Germania am permis de conducere nemțesc din pacate mi a fost suspendat. Intrebare:pot conduce cu permisul de ... (vezi toată discuția)