avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... regiile autonome aeroportuare (aeroporturile) sunt ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

regiile autonome aeroportuare (aeroporturile) sunt persoane juridice de drept public sau de drept privat?

In contextul prevederilor art. 191 Cod civil, care mentioneaza ca persoana juridica de drept public se infiinteaza prin lege, si doar prin exceptie prin alte acte normative emise de Guvern sau de autoritatile administratiei publice locale, in conditiile in care toate regiile autonome aeroportuare din Romania (aeroporturile publice) au fost infiintate prin hotare de guvern, deci nu prin lege, natura lor juridica este de drept public sau de drept privat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 28 Aprilie 2016
Sunt persoane juridice de drept public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana juridică de drept public Bogdankk Bogdankk Ce este Persoana juridică de drept public? Definiția și exemple+ explicați nu găsesc nicăieri despre așa ceva (vezi toată discuția)
Cabinetul individual de avocat- persoană juridică de drept privat sau public? Avocat Tabrea Alexandru Avocat Tabrea Alexandru Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la o întrebare ce-mi scapă cognoscibilității: cabinetul de avocat este persoană juridică de drept ... (vezi toată discuția)
Legea 14/1991 a salarizarii enco enco salarizarea personalului din regiile autonome aeroportuare cu specific deosebit se stabilea inainte de 2003 prin hotarari de guvern, in conformitate cu cu ... (vezi toată discuția)