avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie

Daca nu am facut obiectiuni cu privire la procesul verbal de contraventie si am semnat procesul verbal, mai pot sa fac contestatie impotriva procesului verbal?
Cel mai recent răspuns: alexa_25 , utilizator 10:20, 29 Aprilie 2016
Sigur ca puteti sa formulati plangere contraventionala,impotriva PV -daca aveti motive intemeiate-in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Cred ca m-am exprimat gresit, in realitate doream sa intreb daca am sanse ca plangerea sa fie admisa, in conditiile in care am semnat procesul verbal si s-a consemnat in procesul verbal ca nu am obiectiuni.
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal chiar daca la rubrica obiectiuni ati fi mentionat "sunt de acord cu cele constatate, regret fapta, promit sa nu mai savarsesc si alte contraventii pe viitor si ma angajez ca nu voi actiona politia in judecata in termenul legal".:)

Sansele privind admiterea unei plangeri depind de modul de intocmire al plangerii, de prezentarea si sustinerea probelor (martori, inregistrari foro audio video, etc.), de ajutorul unei persoane specializate, adica al unui avocat.;) .

Daca nu sunteti convins/a in proportie de 99.99 la suta ca aveti dreptate si ca veti castiga procesul nu are rost sa pierdeti timpul prin instanta. Acum depinde si despre ce fapta este vorba.

De asemenea, daca vreti sa va aparati singur/a si nu aveti cunostinte juridice solide, la fel, nu are rost sa pierdeti vremea, veti fi mancat(a) cu fulgi cu tot de juristul politiei si presedintele instantei de judecata. Doar daca vreti sa aveti idee pentru viitor cum se desfasoara un proces de contestare a unui pv, este un spectacol pe cinste!:))
Prin semnarea prezentului proces verbal v-ati exprimat []luarea acestuia la cunostinta,si nu recunoasterea faptei,puteti sa formulati linistit plangere contraventionala impotriva acestuia,in termen de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de circulatie? MARA MALINA MARA MALINA Buna seara, Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de circulatie?...Am fost surprinsi de radar in circulatie, nu a fost viteza mare dar suficient pentru a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, proces verbal comunicat prin afisare ContSters224733 ContSters224733 Buna ziua, Anul trecut in anul 2011 am fost oprit de un agent de politie ca vorbeam la telefon, eu i-am spus ca nu vorbeam la telefon, a intocmit procesul ... (vezi toată discuția)