avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie absolventi

Buna dimineata!
As dori si eu o informatie va rog. Se poate ca o persoana ce lucreaza la o firma la care a fost angajata si care beneficiaza de subventia de proaspat absolvent de facultate (cea in care statul plateste firmei lunar, timp de 1 an 1,5*salariul minim brut iar firma se obliga sa tina angajatul minim 3 ani) sa se angajeze prin transfer (pentru a nu pierde vechimea) la alta firma in conditiile in care a trecut primul an insa nu au expirat cei minim 3 ani ?
Puteti cumva, eventual, sa dati un link catre o pagina unde sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:38, 13 August 2009
Transferul nu exista ca posibilitate kegala de modificare a contractului de munca iar suvnetia a fost acordata in considerarea persoanei angajatorului care nu o poate ceda altei persooane
Buna ziua. Salariatul poate sa isi dea demisia, si sa se angajeze cu ziua urmatoare la cealalta firma. Astfel primei firme nu i se vor imputa acele sume primite de la AJOFM, iar salariatul va beneficia de continuitate.
Din cate stiam, prin demisia salariatului, acesta nu mai beneficiaza de vechime. Deci daca demisioneaza va porni cu vechime 0 cand se va angaja la cealalta firma. Avand in vedere acest lucru, avand in vedere si faptul ca firma nu poate sa il concedieze (din cauza celor 3 ani), m-am gandit ca ar putea sa fie poate posibil vreun transfer de la o firma la alta.
Spuneti ca se poate insa ca, daca salariatul demisioneaza de la prima firma si se angajeaza imediat a doua zi la cealalta firma, sa beneficieze de aceasta continuitate si sa se ia in calcul vechimea ? Ar putea fi o solutie...
Demisia este un act unilateral prin care se desface un contract de munca, in nici un caz demisia nu are ca si efect pierderea vechimi acumulate prin prestarea munci in baza acelui contract de munca, chiar si 2 zile lucrate in baza unui contract de munca valabil incheiat constituie vechime in munca, asa ca fara nici o frica demisionati si angajati-va la alta firma incedand cu a 2 zi de la data cand inceteza contractul
Sigur ca da, vechimea in munca ramane, chiar daca pleaca prin demisie de la primul angajator. Institutia transferului a disparut odata cu aparitia noului Cod al Muncii, in 2003. Mai este valabila doar pentru functionarii publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie cu somajul ContSters6135 ContSters6135 M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Somaj? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)
Intalnire hr voicu_cristian1 voicu_cristian1 Azi m-au chemat la HR si mi-au cerut sa imi dau demisia conform art 55 fara pachet salarial de compensatie. Din cate stiu, daca imi dau demisia pierd si ... (vezi toată discuția)