avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rapire de persoana care a avut loc in anul 2014
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rapire de persoana care a avut loc in anul 2014

Daca o fapta de rapire a fost savarsita acum doi ani in luna octombrie anul 2014, de catre patru persoane la orele 21.30 seara,au intrat in curte de unde l-au luat cu forta si l-au bagat intr-o masina pentru a-l duce in alt sat la o distanta de 1 km,respectiv in curtea unuia dintre indivizi aplicandu-i o corectie cu pari si furci si partea vatamata nu a facut plangere in termen,politia mai poate deschide ancheta in urma unui denunt facut de cattre o persoana din sat acum in luna aprilie anul 2016?
Eu din descriere inteleg ca ar fi vorba de lipsire de libertate în mod ilegal.
Se deschide dosar penal in cazul unui denunt, dar ar trebui sa fie si martori care sa confirme situatia de fapt, altfel nu sunt sanse.
Daca au trecut doi ani nu s-a clasat cazul?
Partile sau impacat
Eu v-am raspuns raportat la informatiile furnizate, nu ati spus ca s-a deschis dosar penal la vremea respectiva sau alte amanunte. Oricum, la infractiunea de lipsire de libertate nu este incidenta impacarea.
Nu sa deschis dosar penal pe motiv ca sau impacat partile dar tatal victimei a fost martor ocular si a fost chemat a doua zi la politie sa spuna despre acel incident
V-am spus ca nu se puteau impaca la aceasta infractiune, politia trebuia sa se sesizeze din oficiu si daca nu era depusa plangere, daca afla despre asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima nu depune plangere cocorul alb cocorul alb in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate ... (vezi toată discuția)
Retinut de agentul de paza mariusbt1 mariusbt1 cat timp are voie sa te retina agentul de paza.pana la venirea politiei.ă10-15 minute?si daca politia vine dupa 30 minute sau 1 ora,iar tu in acest timp ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare la parchetul iccj a tuturor celor 3 parchete subordonate ContSters255531 ContSters255531 IN URMA CU 6 ANI :in urma unei altercatii verbale cu un individ, seara intr-un magazin satesc ,acesta incearca sa ma taie cu o drujba la fata si la un picior( ... (vezi toată discuția)