Buna ziua,Va multumesc ca existati.Va rog sa imi spuneti ce contracte trebuiesc facute in urmatoarele situatii:presedinte si presedinte comisie de cenzori-nu sunt platiti,administrator -platit,pensionar limita de varsta si femeia de servici,platita,nu are loc de munca stabil.In situatia in care femeia de serv lucreaza o ora pe saptamana(asoc formata dintr-o scara cu 4 nivele) si daca Asoc de Propr este obligata sa ii faca contr de munca,cu cate ore minime pe luna (se poate cu 1 ora pe sapt) si daca acest calcul este corect:1250(sal minim pe ec):168( medie lunara)x cate ore pe luna(AP ii da femeii de serv 60 de lei/luna )si adaptez nr de ore sa iese aprox 60 lei/luna?Mentionez ca pt femeia de serv si administr se plateste impozitul pe venit-la sursa-si 15.5% CASS,se transmite si D 112 electronic,In speranta ca veti reusi sa intelegeti ceea ce am vrut sa intreb-sunt atat de bulversata ca nu mai stiu sa pun corect intrebarie,Va multumesc anticipat:((
:((
Dupa noul Cod fiscal care a intrat in vigoare la 01/01/2016 conventia, contractul de mandat si contractul individual de munca sunt considerate activitati dependente si se impoziteaza la fel.
Diferenta dintre ele este ca sub incidenta Codului muncii intra doar contractul individual de munca.