avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conventie,contract de munca sau contract de mandat cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conventie,contract de munca sau contract de mandat cu titlu oneros pt administrator,presedinte,femeie de servici

Buna ziua,Va multumesc ca existati.Va rog sa imi spuneti ce contracte trebuiesc facute in urmatoarele situatii:presedinte si presedinte comisie de cenzori-nu sunt platiti,administrator -platit,pensionar limita de varsta si femeia de servici,platita,nu are loc de munca stabil.In situatia in care femeia de serv lucreaza o ora pe saptamana(asoc formata dintr-o scara cu 4 nivele) si daca Asoc de Propr este obligata sa ii faca contr de munca,cu cate ore minime pe luna (se poate cu 1 ora pe sapt) si daca acest calcul este corect:1250(sal minim pe ec):168( medie lunara)x cate ore pe luna(AP ii da femeii de serv 60 de lei/luna )si adaptez nr de ore sa iese aprox 60 lei/luna?Mentionez ca pt femeia de serv si administr se plateste impozitul pe venit-la sursa-si 15.5% CASS,se transmite si D 112 electronic,In speranta ca veti reusi sa intelegeti ceea ce am vrut sa intreb-sunt atat de bulversata ca nu mai stiu sa pun corect intrebarie,Va multumesc anticipat:((
:((
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:20, 8 Mai 2016
Dupa noul Cod fiscal care a intrat in vigoare la 01/01/2016 conventia, contractul de mandat si contractul individual de munca sunt considerate activitati dependente si se impoziteaza la fel.
Diferenta dintre ele este ca sub incidenta Codului muncii intra doar contractul individual de munca.
conventiile civile au fost desfiintate cu desavarsire.
CIM se poate face si pentru 5 minute.

amvirdan a scris:

....

Care este actul normativ care a desfiintat conventiile civile? :-/
freeelis a scris:

amvirdan a scris:

....

Care este actul normativ care a desfiintat conventiile civile? :-/

Nu s-au desfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu zilele libere platite AnamManole AnamManole Buna ziua.Cum calculez salariu pentru un angajat care a lucrat in ziua de 30 noiembrie? Codul muncii prevede un spor de 100%. Trebuie sa-i acord spor de 200%? ... (vezi toată discuția)
Este sau nu este legalã convenþia civilã de prestãri servicii ? di.modi di.modi Bună ziua ! :) Am citit pe net niste articole, şi cum pentru mine nu sunt tocmai clari termenii juridici, am rămas cu o nelămurire: În cazul unei ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)