avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma lamuriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma lamuriti

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire pentru a sti in ce situatie ma aflu.
Sunt recasatorita de 13 ani,am o fiica minora din prima casatorie dar care este infiata in prezent de actualul meu sot.Sotul meu mai are 2 fiice din prima casatorie.
Sotul meu detinea doua imobile.,in doua localitati diferite,cand cele doua fiice ale sotului s-au casatorit,sotul meu si cu mine am hotarat sa le dam lor unul dintre imobile drept mostenire.Cand am facut actele una dinte fete a dorit sa-si vanda partea celeilalte si asa sotul meu a facut un contract vanzare cumparare pentru cealalta fiica urmand ulterior ca cea de-a doua sa-si primeasca partea,ceea ce s-a si intamplat imediat.
Tot atunci ,sotul meu le-a cerut celor doua fiice sa faca un act notarial prin care sa recunoasca,ca,si-au primit partea de mostenire si ca nu mai au pretentii de nici un fel de la cel de-al doilea imobil unde noi locuim(sotul,eu si fiica minora)
Acest lucru s-a intamplat,fetele au semnat o declaratie in fata notarului cu cele de mai sus.
Intrebarea mea este:Aceea declaratie o sa ma ajute in cazul in care fiicele sotului o sa se razgandeasca si vor dorii mostenire si din al doilea imobil,atunci cand tatal lor nu v-a mai fii?
Va multumesc si astept un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: emiliamaria , utilizator 11:09, 25 August 2009
personal nu inteleg ce notar v-a facut un astfel de act ?? renuntarea la succesiune poate opera doar in cazul deschiderii succesiunii, or succesiunea se deschide la moartea lui de cujus .
pactele asupra succesiunilor viitoare ( nedeschise ) sunt nule .

se putea face de ex o imparteala de ascendent .
in situatia de fata ce pot sa mai fac ?
poate cineva sa imi dea un sfat in legatura cu problema aceasta?
ce ramana de facut daca s-a ajuns aici pt ca ce s-a facut e bun facut ,ce se putea face nu s-a facut dar acum ce pot sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale viitoare maria1956 maria1956 Buna ziua, avem de la bunica tatalui meu acte in original prin care a cumparat pamant si drepturi succesorale viitoare.Ce sunt drepturile succesorale ... (vezi toată discuția)
Mostenire perlutina perlutina Poti renunta la o mostenire inainte de a o avea? (vezi toată discuția)
Act donatie apartament- necesar acodul mostenitorului? Irina C Irina C Buna ziua! Bunicul meu vrea sa-mi doneze partea lui de apartament. Problema este urmatoarea>Tatal meu nu este de acord si vrem sa-l punem in fata faptului ... (vezi toată discuția)