Va rog din suflet sa ma ajutati in urmatoarele probleme:
1. Pe 25.04.2016, mamei i-a sosit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru rovinieta. In prima parte a procesului verbal sunt mentionate urmatoarele, foarte ciudat: " Prezentul pv a fost intocmit la data de 05.04.2016 ora 10:45 locul B-dul Iuliu Maniu Bucuresti. Subsmenatul agent ...... agent constatator... am constatat la data de 05.04.2016 ca vehiculul ......a circula la data de 06.10.2015, ora 14:12 locul Bratasanca Ph, fara a detine rovinieta."
La o distanta asa de mare a constatat ca in octombrie 2015 s-a circulat fara rovinieta?? am vreo sansa in instanta in acest caz?
2. La o societate ma trezesc la finante in fisa sintetica cu o amenda din 2011 (asa mi-au spus cei de la finante - 250 lei), am trimis un email la CNADNR sa imi trimita procesele verbale facute pe societate si ma trezesc cu trei procese verbale (1. primul din 2011, lasat cica in cutia postala, iar semnatura martorului nu este un vecin din zona, a fost semnat de "cineva" care are o adresa la aproximativ 5km distanta de sediul firmei, 2. o amenda din 2013, ridicata de la posta de o doamna care nu are absolut nicio legatura cu societatea, ridicata de la posta fara imputernicire si 3 un pv din 2016 trimis la vechiul sediul al societatii, sediu mutat din sept 2013, procesul verbal nu a ajuns la mine, ca sa il pot contesta in termen semnat din nou de "cineva" ca martor mult mai departe de sediul vechi al societatii, aprox 4 km. Cel mai important aici este faptul ca acela nu este sediul societatii.) Ce pot face in acest caz? Primele doua sunt fara semnatura agentului, ultimul din pacate, este.
Toate aceste pv-uri se pot contesta in instanta.
1. Fapta se prescrie in 2 luni, deci agentul avea 2 luni la dispozitie sa constate contraventia si sa transmita PV.
2. Pt celelalte 3 nu este suficienta comunicarea prin posta, ele trebuiau afisate, si numai in subsidiar comunicate prin posta. Exista si o decizie a ICCJ. Cum nu au fost comunicate in mod corect, apar tot ca prescrise.
Ideea este ca trebuie contestate in 15 zile de cand ati luat la cunostinta de ele, altfel, contestatiile vor fi respinse ca tardive.