avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda

Buna ziua. Am o intrebare? Azi am condus o caruta pe DN13 fara nr de inmatriculare(mi sa rugat o doamna batrina sa o ajut sa ducem cartofi la camp ca sa planteze,caruta si calul era a dansei,sotul fiind bolnav eu conducem calu si caruta)am fost oprit si amendat de un echipaj de politie cu radar la 550 de lei,mi se pare cam mult.???(De la doamna respectiva nu am sufletu sa cer sa-mi plateasca amenda)
Va rog frumos daca exista macar o solutie sa-mi scrieti.
Va multumesc anticipant.

Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 13:30, 3 Mai 2016
Contestați amenda și audiați doamna ca martor pentru a se înlocui amenda cu avertisment.
E singu4a posibilitate.
Trebuie citit PV si eventual contestat. Aveti termen 15 zile sa contestati PV de la data primirii.
Multumesc frumos!
nu faceti singur contestatia. mergeti la un avocat ca nu e asa simplu pe cat pare. formalismul e un pic excesiv in instanta pentru un neinitiat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar in pronuntare. ce credeti? icristi icristi Am contestat un pv radar intrucat in momentul constatarii contraventiei echipajul se afla in mers si nu mi s-a prezentat buletinul de verificare metrologica a ... (vezi toată discuția)
Amendã circulaþie rutierã Monica0721 Monica0721 Bună ziua. În data de 10 iunie am găsit un echipaj de poliţie lângă maşină. Poliţistul care mi-a cerut actele mi-a spus că am parcat într-o zonă ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru proiectoare pe timp de zi saxonet saxonet am fost amendat pentru exces de lumini pe timp de zi cu 6 puncte de penalizare si 3 de avertisment adica 860 ron de o doamna de la politia de sectie fara vesta ... (vezi toată discuția)