avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute

buna seara _cu stima si respect.am o rugaminte la dumneavoastra ...as dori un sfat cu privire la locuinta mea care in prezent are o cale de acces la drumul public printr un ;loc sau mai bine zis teren cumparat in acest sens de bunicul meu si vecinul nostru.de foarte foarte mult timp.sunt zeci de ani si nici nu stiu unde ar mai putea fi acel contract de pe atunci....acum vecinul meu inca in viata ma ameninta ca ma lasa fara acces in curte respectiv locuinta cu masina sau alt mijloc de transport deoarece el o sa faca partaj acel drum cumparat de el si bunicul meu el avnd atunci din cate am auzit 2 m.astfel daca acum ies din curte in drumul public prin acei 2 m,vecinul meu vrea sa mi mai lase doar 1 metru....ma ameninta ca nu o sa mai pot iesi sau intra in ograda mea cu masina nici eu nici alti prieteni rude etc....va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat in acest sens.va rog sa mi scuzati ortografia sau eventualele greseli de scriere....multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laurentiucrina , utilizator 10:22, 13 Iunie 2016
Buna ziua,
Actul de vanzare cumparate este in arhiva notariatului unde s-a incheiat sau la camera notarilor publici din capitala judetului unde locuiti si de unde puteti obtine o copie.
Vecinul, coproprietar, nu poate sa formuleze cerere de iesire din indiviziune fiind coproprietate fortata.
In acest sens va sfatuiesc sa-l lasati sa vorbeasca, eventuial sa-i dati dreptate fiind, cred, destul de batran si cu asta basta.
Daca totusi introduce actiune in instanta, va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Depinde mult cum s-a cumparat terenul, daca e mentionata destinatia in contract, daca exista vreo intelegere de folosinta sau alte specificatii, daca a fost cumparat odata cu terenurile sau nu.
Trebuie sa faceti rost de contract, cum v-a spus colega mai sus, apoi mergeti la un avocat si, dupa ce va lamuriti, puteti sa-i faceti si-o notificare sau, pur si simplu, macar va linistiti privind sansele de a se partaja acel bun. Depinde si de cand o fi cumparat, daca are bani de cadastru sau cadastrul o fi facut si atunci depinde si ce scrie pe-acolo...
buna ziua din nou....multumesc foarte mult pentru raspuns,este incurajator dar totusi prin absurd sa zicem ,exista posibilitatea ca o instanta judecatoreasca sa ma lase fara acces la locuinta?adica in caz de urgenta ,salvare pompieri.?momentan am lasat vacinul sa vorbeasca dar se comporta ca si cum ma are la mana cu acest acces. ma gandesc si eu in necunostinta de cauza cum de bunicul meu a construit aceasta casa? a primit autorizatie binenteles..astfel nu aveam contract la reteaua electrica etc.trecuta la primarie ca locuinta etc. va multumesc foarte mult....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna ziua, as dori sa expun problema mea cat mai pe scurt, care incepe asa... Am mostenit de la tatal meu care a mostenit de la tatal sau o curte cu casa, ... (vezi toată discuția)
Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)
Tulburarede posesie sau altceva ? leusan leusan Parintii decedatii amindoi ,a ramas printre alte bunuri mobile si un imobil cu o supr de 74.29 + teren aferent 400 de mp conf unui contr de -vinzare ... (vezi toată discuția)