avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicarea Legii 192/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicarea Legii 192/2015

In cursul anului 2016 am avut 6 intrevederi cu reprezentantii Ministerului Muncii cu privire la aplicarea legii 192/2015, de fiecare data cu puncte de vedere diferite , sintetizandu-se la final cu faptul ca la stabilirea punctajului mediu anual la recalculare conform legii se va utiliza stagiul de cotizare aferent anexei 5 din legea 263.
Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil asa ceva avand in vedere :
-la aplicarea legii 192/2015 care modifica art.169 din legea 263/2010 trebuiesc respectate normele de aplicare ale legii 263/2010 aprobate prin HG 267/2011 si care la art.134 aln.3 prevede clar "la recalcularea pensiilor pentru limita de varsta , stabilite potrivit legislatiei anterioare, intrarii in vigoare a legii se utilizeaza stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei".
-cum poate motiva Ministerul Muncii incalcarea unui principiu de baza al normei juridice in ceea ce priveste raportul de drept substantial care este guvernat de legea sub imperiul caruia dreptul s-a nascut.
-cum poate justifica MM venirea cu solutia stagiu de cotizare aferent anexei 5 legea 263/2010 cata vreme legea posterioara nu poate atinge dreptul nascut sub imperiul legii anterioare deoarece ar insemna ca legea noua sa fie aplicata retroactiv .
-e posibil ca legea noua care se refera la raporturi civile definitivate sub imperiul altei legi sa le modifice avand in vedere ca trebuie respectata suveranitatea legii anterioare.
-CUM SE VA PROCEDA CU SITUATIILE IN CARE STAGIUL DE COTIZARE AL UNOR PENSIONARI ESTE STABILIT IN URMA UNOR HOTARARI JUDECATORESTI .
-este obligata casa de pensii sa respecte stagiul de cotizare stabilit prin hotarare judecatoreasca la recalcularea conform legii 192/2015.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:13, 7 Mai 2016
@felipedumi
Dvs. aveti o hotarare judecatoreasca din 2009 care trebuie aplicata intocmai de catre CJP, nu interpretata. Probabil ca raspunsul ministrului nu a tinut cont de hotarea judecatoreasca.
Si eu sunt intr-o situatie similara. Am castigat la instanta de fond si in prezent dosarul este de 2 luni la Curtea de apel.
Problema ridicata aici se refera la aplicarea legii 192/2015.
Va propun sa continuam discutia aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

In primul rand eu nu pot accepta sa-mi interpreteze o lege o persoana care nu a respectat legea, find urmarita penal
Este sub demnitatea mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula hotararea judecatoreasca unde mi se recunoaste un stagiu in grupa ii de 25 ani ? roliet roliet In decizia initiala s-a folosit un Stagiu complet de cotizare de ●30 de ani pana cand, ➡in urma unei Hotarari judecatoresti, mi s-a recalculat pensia ... (vezi toată discuția)
Cine poate modifica stagiul complet de cotizare stabilit de lege ? Carp Mircea Carp Mircea Legea 192/2015 Art. 169^1. (3) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (2), la numărul total de puncte realizate de acestea până la data prezentei ... (vezi toată discuția)
Ce pensionari vor beneficia de prevederile legii 192/2015 Carp Mircea Carp Mircea Potrivit legii 192/2015 beneficiaza de majorarea punctajelor cu 50%, respectiv cu 25% urmatorii pensionari: -Cei care au lucrat in grupele superioare I si ... (vezi toată discuția)