avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren intravilan dupa vanzarea casei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren intravilan dupa vanzarea casei inainte de 1989

-Dupa ce am mostenit o casa in 1987 cu 1700mp intravilan, a trebuit sa o vindem (impreuna cu ceilalti 2 mostenitori). In actul de vanzare cumparare a fost trecut numai casa si 250mp, conform legislatiei comuniste de atunci.
-Ce ar trebui sa facem pentru revendicarea terenului nementionat in acte (1450mp) ?
Ce sanse de restituire avem ?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:55, 4 Mai 2016
Parerea mea este ca nu aveti nici o sansa. Am fost in aceeasi situatie(casa vanduta inainte de 1989), terenul aferent a fost inscria si in C.A.P., l-am solicitat la toate legile proprietatii , in termen legal si nu am reusit sa il obtin, doar despagubiri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita pe terenul mostenit sebastiansamoila1972 sebastiansamoila1972 Buna ziua. Am mostenit cateva terenuri intr-o comuna din judetul Cluj.Pe unul din terenuri , intravilan, inainte de 1989 s-a construit o casa si niste ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara. tonica31 tonica31 Am cumparat in 1987 un imobil casa+teren. In 1989 prin decratul de expropiere 96/1989 casa a fost demolata in intregime. Terenul de sub casa in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - vanzare casa fara terenul aferent octaviavan octaviavan Buna ziua, in anul 1987 pe vremea comunismului mama mea imi vinde mie ficei si sotului meu printr-un act notariat o locuinta situata pe teren aferent in ... (vezi toată discuția)