avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... minerit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

minerit

buna ziua
am fost disponibilizat din minerit in anul 2005 comform oug nr.82003,timp de 2 ani am beneficiat de salarii compensatorii inclusiv vechime grupa 1 de munca
ulterior oug. a fost modificat si s-au acordat 3 ani grupa1
intrebarea mea este daca am si eu dreptul la acest an in plus de grupa 1 de munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 7 Mai 2016
1. Potrivit art..15 alin.2 din Constitutie, legea civila nu are caracter retroactiv.

2. Ce va intereseaza de fapt ? .. expuneti exact situatia care va intereseaza.

am fost disponibilizat in 2005 la acel moment aveam 17 ani grupa 1 de munca conform ordonantei am primit inca 2 ani grupa 1 avand acum un total de 19 .ani. un an dupa ce am fost disponibilizat ordonanta a fost modificata si sau acordat 3 ani vechime
in minerit pensia se acorda la 45 de ani cu ovechime de 20 subteran ,in cazul meu cu 19 ani subteran am dreptul la pensie la 55 ani
mi se pare inechitabil atat modul de aplicare al ordonantei cat si actuala lege a pensiilor ,10 ani pentru un an lipsa
Asa cum s-a mai afirmativ, legea civila nu are caracter retroactiv. Prin urmare, dvs intrati sub incidenta prevederilor in vigoare la data disponibilizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mineri Ginodino Ginodino Buna ziua. Am o mare nedumerire.Cu 1 iulie 2015 incetez activitatea ca miner subteran 100%. Perioada lucrata ca si miner subteran 17-feb.1993-1 iulie ... (vezi toată discuția)
Vechime grupa 1 busu_mn busu_mn am fost angajat timp de 22 de ani in o societate incadrat in grupa 1 suprafata. In ianuarie 2006 am fost concediati conform ordonantei 8/2003 primind plati ... (vezi toată discuția)
Despre pensionarea din minerit l_iman69 l_iman69 Am si eu o nelamurire am lucrat in minerit in grupa speciala 19 ani si 5 luni pana la data de 3.01.2006 cand am fost disponibilizat conf OUG 8/2003. Din ... (vezi toată discuția)