avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare la acordarea cartii de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare la acordarea cartii de identitate

Speta:
Am act de proprietate pe o magazie care este racordata la utilitati. Exista contract la Apanova, la Enel, la GDF Suez si Telekom. Alta proprietate nu am. Acolo locuiesc. Am fost sa-mi fac Cartea de Identitate deoarece expirase. Au refuzat sa-mi faca pe motiv ca nu este stipulat pe actul de proprietate ca fiind locuinta, in conditiile in care in urma cu 2 ani fiului meu i s-a emis Carte de Identitate. Si uite asa mi-au eliberat Carte de Identitate Provizorie. Cu aceasta nu pot sa fac nimic. Nu ma pot deplasa in strainatate, nu pot face credite, nu pot cumpara o masina pe care sa o pot inscrie. Mi se pare discriminare fata de cetatenii acestei tari care nu au locuinte proprietate personala sa nu li se acorde CI. Doar suntem egali in fata legii. De ce in urma cu 2 ani s-a putut si acum nu se mai poate???? Ce lege reglementeaza faptul ca daca nu ai proprietate personala nu poti beneficia de Carte de Identitate??? Oare nu ne supunem si legilor europene? si daca da, care sunt acelea? In Italia, Franta, Spania, Danemarca etc, cetatenilor nu li se da o hartie(cartonata) pe care sunt nevoiti sa o tot reinoiasca an de an....Ma simt umilita...Ca sa nu mai pun la socoteala ca am ratat deplasari in interes de serviciu in strainatate. Stiu ca pot sa cer eliberarea de pasaport, insa pe mine pe intereseaza CI. Vreau sa fac un credit ipotecar pentru a intra in legalitate si nu il pot face cu pasaportul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 16:15, 12 Octombrie 2022
Trebuia să vă ia cineva în spațiu, apoi vă rezolvați cu magazia sau ce este. Nu este vina nimănui că v-ați complicat cu artificii.
vi se pare un artificiu ca am facut credit ipotecar pana la pensie???? va multumesc
Artificiul este că v-ați cumpărat magazie și vă mirați că nu vă este recunoscută drept imobil cu destinație de locuință, indiferent de utilități. Rezolvați problema cu spațiul până un alta. [ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate elvital2003 elvital2003 Buna ziua, Baiatul meu, 27 de ani lucreaza in strainatate si trebuie sa-si schimbe cartea de identitate; adresa pe CI este cea a parintilor. In tara in care ... (vezi toată discuția)
Buletin de identitate in caz de revenire in tara. mediterana mediterana Bun gasit tuturor! Am o nelamurire, in ce priveste primirea buletinului de identitate, in cazul revenirii temporare sau definitive in tara. Acum cativa ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)