avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cererea de recuzare respinsa ca inadmisibila fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cererea de recuzare respinsa ca inadmisibila fara analiza temeiurilor de fapt este inadmisibila cf. art. 67 (5) din CPP?

Cererea de recuzare respinsa ca inadmisibila fara analiza temeiurilor de fapt sau chiar falsificarea incheierii de respingere este inadmisibila cf. art. 67 (5) din CPP?
"
formularea unei cereri de recuzare impotriva aceleiasi persoane pentru acelasi caz de incompatibilitate cu aceleasi temeiuri de fapt invocate intr-o cerere anterioara de recuzare, care a fost respinsa, atrage inadmisibilitatea cererii de recuzare
"
Legea nu precizeaza deci judecatorul nu poate refuza sa judece pe temei ca este "inadmisibila" invocand inadmisibilitatea fara obiect ceea ce este inadmisibil precum si falsificarea de respingerea cererii de recuzare nu se poate retine ca fiind o cerere respinsa in fond ci o hotarare falsificata de respingerea cererii...
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 23:30, 4 Mai 2016
Ce înseamnă falsificarea de respingere a cererii de recuzare?

Ce înțelegeți dvs. prin analiza temeiurilor de fapt?

Respingerea unei cereri de recuzare în condițiile arătate de dvs. (fără analiza pe fond pentru motivul de la art. 67, alin 5 CPP) nu echivalează cu respingerea unei cereri fără să fie citită și fără să fie avute în vedere faptele invocate. Atâta doar că nu se mai verifică încă o dată temeinicia (realitatea, adevărul) faptelor de vreme ce netemeinicia lor a fost deja stabilită, bucurându-se de autoritate de lucru judecat. Așadar, respingerea ca inadmisibilă a unei cereri de recuzare care a mai fost analizată și respinsă nu este inadmisibilă, ci în acord cu principiile de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
Radu9, utilizator
Exact asta am intrebat.

Cererea de recuzare x cu privire la temeiul de fapt x nu a fost niciodata judecata in fond

Cererea de recuzare y cu privire la temeiul de fapt x a fost respinsa ca inadmisibila pe temeiul ca cererea de recuzare x a fost respinsa ca inadmisibila fara obiect, adica fara a se judeca procesual sau in fond cererea de recuzare - pur si simplu a fost respinsa ca "inadmisibila" fara motivatie in fapt si de drept

Art. 67 (5) din CPP prevede doar inadmsibilitatea cererilor de recuzare respinse in fond, adica privind aceleasi temeiuri de fapt, inadmisibilitatea protejand principiul de drept ne ibis idem care prin urmare nu exista fiindca judecata in fond nu exista

Incheierea de respingerea cererii de recuzare y prin urmare este nula de drept motiv pentru care voi invoca exceptia nulitatii relative

Verific doar daca am omis ceva ca sa nu stea contra pledoariei mele...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credeti ca este legal ca instanta sa se pronunte asupra cererii de recuzare intre termene? eusaisapte eusaisapte Judecatorii au capatat obiceiul in ultimul timp sa se pronunte asupra cererii de recuzare intre termene. Stiu aceasta fiindca declara in mod nelegal si ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat si hotararile de respingerea actiunii ca inadmisibila eusaisapte eusaisapte Mi-a fost respinsa nemotivat in fapt si de drept o plangere impotriva actelor procurorului ca inadmisibila cu rea-credinta, si nu-mi aduc aminte ca vreodata ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)