M-am agitat si stresat 4 zile.
Am pus pe jar toate institutiile statului prin interventiile pe care le-am facut.
Acum vreu sa cred ca m-am linistit.
Am tras concluzia ca interpelerile si interpretarile de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
cat si parerile impartite de aici:
[ link extern ] /
sunt:
Diversiuni, intoxicari si manipulari.
Interpretarea mea este si ramane urmatoarea:
Legea 192/2015:
"Art. 169^1
(3) ......................................................la determinarea punctajului mediu anual utilizandu-se stagiile complete de cotizare prevazute de lege, corespunzatoare fiecarei situatii.
-Eu ced ca stagiile complete de cotizare prevazute de lege, corespunzatoare fiecarei situatii sunt cele utilizate in fiecare dosar in parte, adica:
Ex:20 de ani, 25 de ani, 1,2, 1/3 din stagiul complet, etc.
Daca am interpreta ca se utilizaeza stagiul complet din anexa 5 a legii 263/2010, atunci toate pensiile ar scadea, ceea ce s-ar contrazice cu:
Precizările facute de CNPP privind aplicarea Legii nr. 192/2015 si anume:
V. În situaţia în care, în urma aplicării prevederilor alin.(1)-(3) din Legea nr.192/2015, rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menţine punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.
De aici rezulata clar ca nicio pensie nu va scadea.
Daca s-ar fi aplicat stagiul complet din anexa 5 a legii 263/2010 atunci punctul V ar fi avut urmatorul continut:
V. In situatia in care cuantumul pensiei aferent punctajului mediu anual rezultat in urma aplicarii prevederilor alin. (1)-(3) din Legea nr.192/2015 este mai mic decat cel cuvenit sau aflat in plata, se mentine acest cuantum pana la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevazute de lege, se obtine un cuantum al pensiei mai mare.
Adica s-ar fi eliminat din text mentiunea:
........se menţine punctajul mediu anual .........
In precizari se spune ca .......se menţine punctajul mediu anual .........
Rezulta ca nu se va utiliza stagiul complet din aneaxa 5 a legii 263/2010.
Pot dezvolta mult mai mult acest subiect.
Daca tot am cerut, astept lamuriri si de la CNPP.
Importat este faptul ca nu va scadea nicio pensie.