avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa timbru judiciar

Buna ziua, ma intereseaza cat este procentual taxa de timbru in cadrul unui proces de succesiune intre frati ,masa succesorala avand valoarea de 100.000 lei,dar pentru o interventie( din partea unui nepot ) privind pasivul aceleasi mase succesorale?multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
mitika255, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitika255 , utilizator 15:47, 5 Mai 2016

Procenult aplicabil în cazul dvs. este de 5%, însă nu se evaluează la suma din contract, ci la valoarea impozabilă a bunului imobil. Dacă valoarea impozabilă este contestată sau apreciată de instanţă ca vădit derizorie, taxarea acțiunii se va face prin raportare la grilele notariale cuprinzând valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare.

Taxa judiciară se calculează la valoarea de impunere a imobilului menționată în certificatul fiscal eliberat de Administraţia Financiară competentă și doar dacă instanța consideră această valoare derizorie va avea în vedere valoarea din grila notarială.




Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
masa succesorala in acest moment o reprezinta o suma de bani nu un imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru judiciar pioneer pioneer Taxa de timbru judiciar este in functie de valoarea iimpozabila a casei? (vezi toată discuția)
Stabilire pret teren doreludandan doreludandan Cum se stabileste pretul terenului pt.taxa judiciara de timbru. (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar partaj ancahancu71 ancahancu71 Pentru partaj , taxa de timbru se calculeaza lavaloarea de impunere din certificatul fiscal sau in urmaunei evaluari la valoarea de piata a imobilelor ? (vezi toată discuția)