avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent! Nerespectare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent! Nerespectare program vizita minor

Buna ziua,

Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat.

- parinti divortati in urma cu mai bine de un an.
- tatal deschide proces pentru relatii cu minorul pe care il castiga primind programul clasic: primul si al 3-lea weekend din luna de Sambata ora 10 pana Duminica ora 16.
- mama depune apel care este respins ca nefondat.

De la divort pana la momentul de fata vizitele s-au putut desfasura doar la domiciliul mamei si pe o durata de 15-30 minute deoarece apareau mereu certuri inevitabile atat din partea mamei cat si din partea fostei soacre.

La ultimele weekenduri - program de vizita situatia a stat asa(inca nu se respinsese apelul):

- mama nu a vrut sa respecte programul de vizita spunandu-i tatalui sa aiba rabdare pana la solutionarea apelului;

- mama nu a vrut sa respecte programul de vizita nici macar partial, sa mearga ea impreuna cu copilul si tatal la un loc de joaca sau in alta parte decat domiciliul mamei unde locuieste si soacra tatalui. Tatal a dorit sa inceapa cu program de vizita fara luarea minorei la domiciliu insa nu s-a putut.

- mama nu a vrut sa respecte programul de vizita si a fost chemata politia de 2 ori (in 2 weekenduri corespunzatoare programului de vizita). In fata politistilor a afirmat ca ii este rau, ca este racita si nu poate sa mearga cu minora la un loc de joaca iar in al 2-lea weekend abia a fost convinsa de catre politisti sa il lase pe tata sa vada minora fie si la domiciliul acesteia. Vizita s-a intrerupt insa deoarece la nici 2 minute dupa ce a intrat in domiciliu soacra acestuia a inceput sa tranteasca usile si sa tipe speriind copilul care a inceput sa planga.
Tatal, pentru a nu traumatiza copilul a preferat sa iasa afara fara sa stea cu acesta.

- ultimele 2 weekend-uri conform programului de vizita nici macar nu i s-a raspuns la poarta si nu a iesit nimeni. Nu i s-a raspuns niciodata dealungul timpului nici la telefon nici la mesaje cu doua exceptii, cand a raspuns fosta soacra a tatalui si s-a lasat cu injuraturi, jigniri si expresii de genul "nu iti dau nici un copil" sau "lasa copilul asta in pace si vede-ti de viata ta".

Weekendul acesta este primul dupa pronuntarea respingerii apelului ca nefondat.

Foarte probabil mama va refuza in continuare sa respecte hotararea judecatoreasca.

Cum trebuie procedat in acest caz?

Se cheama politia personal de la sediul politiei sau se apeleaza prin 112?

Mentionez ca vorbim de o comuna unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea iar atitudinea politiei a fost una de nepasare, ba chiar nu au vrut sa se deplaseze decat dupa ce li s-a spus ca vom apela la 112.

Echipajul care se va deplasa va trebui sa intocmeasca un proces verbal de constatare, din ce am inteles.

Acest proces verbal trebuie intocmit pe loc si semnat de catre tata? Sau se intocmeste la sediul politiei?

Intreb acest lucru deoarece in cele doua dati cand au mai fost chemati nu au intocmit nici un proces verbal spunand ca va fi intocmit la sectie. Insa, asa cum si Domnul Politist a afirmat, el poate sa scrie orice in acel proces verbal si ca ar fi mai bine sa aiba martori.

Tatal a fost insotit intotdeauna de catre cel putin un martor.

Pe langa procesul verbal, ce pasi ar fi bine sa urmeze tatal, cu exceptia plangerii penale, cel putin la inceput?

Ma gandesc ca ar fi bine sa cheme politia la fiecare zi de vizita pentru a avea mai multe dovezi, ulterior sa apeleze la Directia pentru Protectia copilului sa solicite asistarea la programul de vizita.

Dupa cat timp ar trebui sa apeleze tatal la un executor pentru a pune in aplicare hotararea? Poate executorul sa ia cu forta copilul (cu sprijinul organelor abilitate) si sa il dea tatalui? Este vorba de o minora de circa 3 ani si jumatate.

Ce sfaturi mai puteti sa imi dati?

Va multumesc pentru timpul acordat.



1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte usor sa-l impieici pe unul dintre parinti sa faca parte din viata copilului fix in perioada in care se formeaza atasamentul ca mai apoi sa dai vina tot pe tata pentru lipsa de atasament. Asta e, pana la urma trebuie acceptate lucrurile ce nu mai pot fi schimbate si sa va vedeti de viata. Nebunia unora nu are limite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper sa fie o gluma întrebarea poate lua politia un copil de 3 ani jumătate sau executorul. Copilul este cumva vreun bun sa îl ia pe sus un executor? Tatăl știe sigur 100% ca minora dorește sa plece cu el?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori nerespectat de mama magdalena24 magdalena24 ce poate face un tata care a trecut prin 8 procese de diferite feluri (ordonanta presidentiala, executare silita) pentru a si vedea fetita ( acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor 2 ani Marcelpascu Marcelpascu Program vizita minor 2 ani , buna ziua ,am sanse sa obtin un program mai bun de vizita minor ,are 2 ani,momentan am 3 ore pe saptamana cu preluare de acasa ... (vezi toată discuția)