avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima casa.Conversia din euro in lei.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima casa.Conversia din euro in lei.

Buna ziua
Am un imprumut prin prima casa, la o banca, de mai putin de 5 ani.Am solicitat sa mi se raspunda in scris daca pot sa convertesc imprumutul din euro in lei.Mi se raspunde ca conform OUG nr.60/2009 si HG nr.717/2009 banca nu poate face acest lucru.Convertirea asta este la latitudinea fiecarei banci in parte ? Dece unele banci au acceptat acest lucru iar altele spun ca nu le lasa legislatia ? Care este adevarul si ce am de facut ? Daca este nevoie va spun si numele bancii dar am inteles ca nu am voie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 10:44, 15 Mai 2016
Nu este prevazuta niciunde posibilitatea de convertire a creditului Prima Casa din euro in lei. Ma indoiesc ca va accepta atat banca, cat si Fondul de Garantare.

Aveti cunostinta de astfel de situatii sa se fi facut la vreo banca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit prima casa-legalitate clauze contractuale sebi7 sebi7 In contractul de credit de la Banca Romaneasca apare urmatorul articol: \"Art. 18– ALTE PREVEDERI 1. In cazul in care intervin modificari, ... (vezi toată discuția)
Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Ipotecare proprietate adamar adamar Doresc să fac un credit ipotecar sa iau o casă, nu dispun de cash pt avans, dar mai am o casa...Pot pune ipoteca pe aceea casa și să se considere că și ... (vezi toată discuția)