avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce se intampla cu angajatii unei societati care e in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce se intampla cu angajatii unei societati care e in curs de dizolvare?

Buna ziua,
as dori sa stiu si eu ce drepturi au angajatii unei societati care intra in proces de dizolvare?li se platesc niste salarii compensatorii, intra in somaj?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Raluca C , utilizator 09:47, 13 August 2009
IN acest caz concediatii sunt concediati din initiativa unitatii.
au dreptul al preaviz 20 ziel lucratoare, minim 1 salariu compnesatoriu daca nu aveti alte prevederei mai avantajopase pt salariati in CCM la nivel de unitate.

In urma concedierii, cei cae au stagiul necesar de 12 luni lucrate in ultimeel 24 de luni de la data depunerii dosarului, vor putea beneficia de somaj.
multumesc de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si salarii compensatorii teisoara teisoara Buna ziua, e ieri ma aflu in preaviz ca urmare a restructurarii postului.Care este perioada de preaviz in zile lucratoare sau calendaristice si cu ce timp de ... (vezi toată discuția)
Concediere ixtlan ixtlan Buna ziua, De 12 ani lucrez pentru o banca. Am 42 de ani. Acum vor sa ma dea afara zicand ca nu mai corespund din punct de vedere profesional, insa eu cred ca ... (vezi toată discuția)
Cum se poate beneficia de somaj mira1 mira1 Am o mare problema.Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva. Lucrez la o firma cu 10 angajati iar de curand 3 colegi au fost dati afara si mai urmeaza sa ... (vezi toată discuția)