M-ar interesa daca un act de vanzare cumparare a unui teren obtinut in baza unui act de donatie poate fi anulat sau contestat in instanta.
Pe scurt: fiica raposatei a donat verisoarei un teren mostenit de la mama sa. posesoarea actuala vrea sa incheie un act de vanzare cumparare cu fiicele sale
Multumesc pentrtu raspuns. Eu nu am nicio calitate in acest caz. M-am interesat pentru cumnata mea, care a obtinut terenul prin donatie si care se teme ca fiul donatoarei va contesta actul. Inteleg ca poate face un contract de vanzare cumparare cu fiicele ei, fara niciun risc. Multumesc inca o data.
Bineinteles ca, fiul donatoarei poate solicita in instanta anularea donatiei in partea care inclaca rezerva succesorala iar, fiul donatoarei este mostenitor rezervatar.In masura in care donatia incalca rezerva succesorala este supusa actiunii in reductiune conform art.1.092-1.099 NCC.
Problema succesiune
ialin83
Buna ziua.
Problema sta in felul urmator:
Bunicul meu a murit. In urma lui a ramas bunica, tatal meu (care este paralizat de 12 ani) si fratele tatalui meu. ... (vezi toată discuția)