Anterior decesului mamei, banii pe care aceasta ii avea in banca si la care eu eram imputernicit i-am trecut pe numele meu, eu ocupandu-ma de ingrijirea acesteia. Este posibil ca fratele meu, stabilit in strainatate sa vina la succesiune cu pretentii asupra acestor bani, desi acestia se gasesc in depozite bancare pe numele meu?
Este posibil ca, intr-o eventuala actiune in instanta din partea fratelui, banca sa faca cunoscuta instantei provenienta banilor (am efectuat transfer bancar de la mama la mine).
Va multumesc pentru raspuns
Bineinteles ca poate si, fratele dvs.are dreptul la 1/2 din orice bun,inclusiv banii din cont bancar.Asa cum ati intuit banca poate dovedi din contul cui provin banii.
Multumesc pentru raspuns
Sa inteleg deci ca, in cazul unei actiuni in instanta din partea fratelui meu, nu are importanta pe numele cui sunt depozitele bancare: pe numele meu sau pe numele mamei. Corect?
Cu stima
Nu conteaza ca depozitul este pe numele dvs.daca se face dovada ca provin din depozitul bancar al mamei decedate si care trebuie sa intre la masa succesorala.
Inteleg ca transferul a fost facut in timpul vietii mamei.
Aveti vre-un act prin care v-ati angajat la ingrijirea mamei in schimbul sumei de bani?
Daca nu (si asa reiese din cele expuse), fratele dvs poate cere ca banii respectivi sa reintre in masa succesorala.
Totusi nu inteleg de ce spuneti ca depozitul provine din mostenire.
La data decesului mamei, banii din banca erau pe numele meu.
Are acest fapt vreo relevanta in ceea ce priveste includerea sau neincluderea lor in masa succesorala?
Mostenire
codin12
daca mama a trimis sume de bani din Germania in contul fratelui si cu aceste sume sa ridicat o casa fratele contribuind cu 1/3 la ridicarea ei la succesiune ... (vezi toată discuția)