avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare pensie alimentara minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare pensie alimentara minori

Buna ziua,
Sunt divortata si am doi copii minori in intretinere. Divortul s-a consumat prin acodul partilor. In momentul respsctiv am fost de acord cu o valoare a pensiei alimentare mai mica fata de valoarea maxima stabilita prin lege. As dori sa stiu daca pot solicita in instanta cresterea pensiei alimentare la valoarea ei maxima. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:30, 9 Mai 2016
Cat timp a trecut de la divort ? De ce v ati razgandit acum ?
Instanţa nu este obligată să acorde procentul maxim stipulat prin lege.
dacă la divorţ v-aţi înţeles pe o sumă, dacă între timp nu au intervenit schimbări, nu vi se va admite cererea.
Se poate solicita dacă dovediți că au crescut nevoile minorului față de momentul la care pensia a fost stabilită. Se poate dovedi și faptul că veniturile celui obligat să plătească au crescut. Este important de știut data la care a avut loc divorțul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie slimentara pe venituri reale sabina_dreamy sabina_dreamy Sotul meu detine o societate importanta, cu 20 de angajati si tot atitea masini. La divort a prezentat o adeverinta de salariat la firma pe care o are, de 1040 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara stabilita corect ? g.corina g.corina Buna ziua, am si eu o problema legata de pensia alimentara.Am divortat in urma cu un an si am un copil de 17 ani si 4 luni. La divort copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia ... Turturica Liliana Turturica Liliana În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia alimentare pentru minor, aceasta va rămâne în același cuantum pana la majoratul ... (vezi toată discuția)