avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detalii acuzatie suspiciune de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detalii acuzatie suspiciune de furt

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de cateva raspunsuri.Am un coleg care este acuzat ca a furat ceva din laboratorul unui profesor.Profesorul a depus plangere , insa pana la momentul de fata nu a prezentat nici o dovada.Mentionez ca cei doi( colegul si profesorul ) au avut o colaborare cu privire la un proiect, iar profesorul dorea ca studentul sa lucreze in laboratorul facultatii.Pentru a avea acces si in timpul liber studentului i s-a dat o cheie de la laborator insa studentul nu se simtea bine in laborator si prefera sa lucreze de acasa, asa ca in laborator a intrat de maxim 4 ori..Profesorul uita unde punea diverse obiecte si il acuza pe studentul nostru da le-ar fi luat, insa dupa o cautare mai atenta le gasea.
Insa in ultima vreme studentul nu a mai mers prin laborator avand in vedere ca acuzatiile profesorului se tot adunau si a predat cheia, dar a si intrerupt colaborarea .Acum , dupa o serie de e-maiuluri de amenintare cu dosar penal si exmatriculare din facultate,studentul a apelat la conducerea facultatii pt a rezolva lucrurile intern , el fiind un student bun nu a dat niciodata dovada de un comportament de hot.a mai colaborat cu alte cadre didactice i s-au dat pe mana echipamente costisitoare si nu a facut magarii.Cadrele didactice il sustin , insa profesorul tine sus si tare ca i s-au furat lucruri, asadar a facut plangere la politie pt furt.mentionez ca profesorul acuzator are o varsta inaintata , are probleme cu alcoolul din cate am inteles de la alti profesori si a mai facut acuzatii in trecut la adresa altor organe ale facultatii.
Imi puteti spune cum ar trebui sa procedeze acest coleg?sincer este un om de treaba si nu ar face asa ceva, ba dimpotriva a contribuit la dotarea respectivului laborator cu diverse echipamente.
Cel mai recent răspuns: vladadrian2204 , utilizator 15:33, 10 Mai 2016
Orice acuzatie trebuie probata, daca nu poate sa probeze afirmatiile respective,colegul nu are de ce sa se teama.Este bine sa aibe pregatiti martori care sa declare cum il cunosc,daca este cazul.
Multumesc foarte mult!
Si ar fi bine sa faca o plangere la politie pentru amenintari . Sa depuna la dosar si email-urile trimise sau alte dovezi in care profesorul in acuza de furt sau ca il ameninta cu dosar penal. In plus sa fie atent deoarece profesorii din prostia lor se si razbuna prin alti colegi. Am patit si eu ceva asemanator. Sa nu se lase colegul dumneavoastra , deoarece asa va fi considerat hot, sa isi apere reputatia. Si da, din pacate unii profesori in loc sa ajute elevulstudentul , ei ii denigreaza. Parerea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare si santaj ContSters474987 ContSters474987 Buna ziua, sunt student al unei universitati . In urma cu o saptamana am copiat la 2 examene . Nu am fost prins de catre cadrele didactice supraveghetoare in ... (vezi toată discuția)
Santaj si exmatriculare ContSters474987 ContSters474987 Buna ziua, sunt student al unei universitati . In urma cu o saptamana am copiat la 2 examene . Nu am fost prins de catre cadrele didactice supraveghetoare in ... (vezi toată discuția)
Acuzatie calomnioasa mariomarginean mariomarginean Buna, astazi am fost acuzat de catre un tip ca ia-si fi furat telefonul, toata faza s-a intamplat la un bazin de inot unde tipul respectiv avea dulapul sub al ... (vezi toată discuția)