Am o mare problema.Sunt PFA cu contract de colaborare A,,,Firma a oprit si virat la buget 10% impozit
Am primit de la finante decizia de impunere pe 2008 si nu imi scad impozitul retinut la sursa ,deoarece spun ca nu exista declaratia 205.
Vreau sa stiu cine trebuia sa depuna declaratia .
Daca trebuia sa o depun eu mai pot face ceva pentru a mi se scadea impozitul retinut deja?
Va multumesc!
""Nu sunt de acord cu cele spuse mai sus. Decl 205 se completeaza si depune pt 17 tipuri de "plati" iar contractul la care se face referire nu se regaseste in nici una dintre situatii. Poate se face referire la pct 6 "venit din activ independente", dar acolo se refera la contractele/conventiile civile mentionate la art 52 alin 1 lid d din CF, care sunt contracte incheiate cu PF nu cu PFA.
In rest sunt de acord cu Dl Iulian Manea. ""
========================================================
Dvs. in ce calitate vorbiti??? "utilizator.....specializare.....?"
Nu este treaba mea daca sunteti sau nu de acord, aici nu ne dam cu parerea si nu am vorbit ca sa ma "aflu in treaba" sau de dragul de a face rating.
Vin cu argumente in momentul in care raspundeti la intrebarea pe care v-am pus-o!
Inainte de a scrie, am intrat pe declaratia 205 si am studiat care sunt veniturile care pt care se intocmeste si nu am regasit cazul veniturilor realizate de o PFA in cele 17. Puteti aveam macar curiozitate sa verificati si dupa aceea sa sustineti ca-mi dau cu parerea. Aceasta este parerea mea si mi-o sustin si mi-o asum.
Faptul ca nu m-am inregistrat ca si "consultant" este dreptul meu. dar asta nu inseamna ca aveti mai multe cunostiinte ca mine sau ca orice alt utilizator. Regulamenul de postare nu da dreptul numai consultantilor sa raspunda la intrebari.
Am sustinut ceea ce spune de fapt dl Manea. Sau dinsul are dreptate pt ca este consultant?
Daca doriti sa aflati ce specialitate am puteti consulta ceea ce am mai scris.
Nu incerc sa aflu parerea dvoastra, stiu clar ca am dreptate cel putin in acest caz pt ca este un caz pe care l-am intilnit in profesia mea si pe care l-am rezolvat corect.
Nu afirm ca dvoastra nu sunteti destul de pregatita profesional ci ca nu sunteti destul de informata referitor la aceasta declaratie. Nu este nici o rusine pt ca legislatia fiscala este mult prea stufoasa si mult prea interpretabila. In primul rind eu am multe de invatat, de aceea am postat pe acest forum. Si in principal activitatea mea se rezuma la a citi ceea ce se scrie si scriu numai atunci cind nu sunt de aceeasi parere cu cei care raspund si atunci cind cred ca stiu raspunsul corect fara a avea pretentia a acest lucru este si adevarat.
Va rog sa-mi scrieti in privat pt a nu abuza de forum. Eu nu o sa va mai raspund pe forumul pulic si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau.
Cu stima
Simona
Contractele civile
huana
sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari:
1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 ... (vezi toată discuția)