avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata evaluarii apartamentului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata evaluarii apartamentului

Buna ziua!

Mi-am depus dosarul complet pt Prima Casa la BRD in 1 Martie, pentru ca dupa o perioada de 2 luni sa ma anunte ca nu mai au fonduri. Am platit un avans de 7000 euro, masuratorile topografice, antecontract. Sunt interesata sa aflu daca mai sunt obligata sa achit evaluarea la ei, din moment ce tranzactia nu va mai avea loc, cel putin nu cu BRD.

A doua problema care ma intereseaza este daca eu trebuie sa fac un alt antecontract pentru avans (din moment ce voi trece la CEC Bank), sau este suficient un act aditional la acel antecontract deja intocmit la notar.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:25, 9 Mai 2016
Buna seara!

Si eu am luat un credit Prima Casa cu ceva timp in urma (intamplator, de la BRD), dar evaluarea imobilului am facut-o individual, la o firma privata. Pe dosar nu scrie pt ce banca e facut, asa ca l-as fi putut folosi la ce banca doresc eu (l-am verificat acum, sa fiu sigura). Au facut, intr-adevar, si cei de la banca o evaluare, dar nu am platit-o.... banca a facut deja evaluarea cu pricina?
In ceea ce priveste antecontractul, am aceeasi nedumerire: ati specificat pe contract cu ce banca veti face tranzactia finala? Daca da, cred ca se poate rezolva cu un act aditional. In cazul meu, vanzatorul si-a schimbat contul pe ultima suta de metri si am fost la notar, am adaugat o rectificare si a fost ok...
Eu cred ca toate au o solutie, important este ce accepta noua d-voastra banca, pana la urma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa cristi1984robu cristi1984robu Buna ziua, Am depus dosarul la banca pentru prima casa (la CEC). Totul a decurs bine, iar acum este la fondul de garantare. In acest moment constructorul a ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare apartament mitika255 mitika255 Va supun atentiei o situatie neplacuta din partea cec. Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am achizitionat in august 2019 si pe care m-am hotarat sa il ... (vezi toată discuția)
Ante contract prima casa algerob algerob buna ziua, daca ante contractul ptr prima casa expira, se pierde avansul? se mai poate continua vanzarea? se poate emite un act aditional? cat ar ... (vezi toată discuția)