avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul/obligația de a popri veniturile câștigate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul/obligația de a popri veniturile câștigate în instantă

Buna dimineața,
În urmă cu doi ani am primit o înștiințare de poprire pentru una din angajate noastre.Am pus în aplicare această ordonanță de poprire atâta timp cât a fost angajata instituției noastre, dar in anul 2014 și-a dat demisia și a plecat din țară.
Între timp, dânsa a mai primit bani de la noi, reprezentând drepturi salariale cuvenite și neacordate, câștigate prin Hotărâri judecătorești.
Pe aceste sume nu i-am facut poprire.
Zilele acestea am fost notificați de către executorul judecătoresc care, ne-a cerut lămuriri, în scris, cu privire sumele primite.
Întrebare: Era sau nu legal să punem,în aplicare acel Ordin de poprire pentru sumele câstigate în instanță?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ana_ola65 , utilizator 11:22, 19 Mai 2016
Da, trebuia sa puneti poprire si pe acele sume.
Mdaa, nu am facut poprire la acea data.
Executorul judecatoresc mi-a trimis un e-mail în care imi cere sa-i aduc în scris lamuriri cu privire la provenienta acelor sume, iar eu nu stiu ce raspuns sa-i dau.
Puteti invoca incetarea raportului de munca in anul 2014, alt motiv nu aveti.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tergiversata cioaca_liliana cioaca_liliana Am apelat in dec. 2014 la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in aplicare o sentinta ce are ca obiect recuperarea unei sume de bani de la o ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi? ady68 ady68 Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o ... (vezi toată discuția)
Poprire cristian16ian cristian16ian Am luat un imprumut de la o banca iar dupa ceva timp nu am reusit sa mai platesc rata lunara.Acum mi-a venit o adresa de infiintare a popririi.Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)