avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor nastere copil in caz de demisionare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor nastere copil in caz de demisionare.

Buna ziua. Am fost informat de la resurse umane ca voi primi un ajutor pentru nastere copil. Mi sa spus ca acei bani vor fi depusi in cont in aceiasi zi in care se va face si plata salariului, adica pe data de 10 mai. Intrebarea mea este, daca vreau sa demisionez pana la acea data, adica pana la data de 10 mai, voi mai primii acei bani? Sau in cazul in care voi vrea sa intru in concediu de creste copil pe o perioada de 2 ani, mi se va suspenda contractul? Mentionez ca unitatea de care vorbesc apartine de privat, cu care am contract si lucrez din luna februarie anul acesta, acesta fiind un job part-time, serviciul meu de baza fiind la stat, la care am cativa ani vechime. Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns
Acordarea acelui ajutor de nastere nu are nicio legatura cu initiativa dvs de a inceta raportul de munca.

In sitautai in care solicitati acordarea CCC, c.i.m. va fi suspendat in baza art.51 lit.a C.mun.

Iar dupa depunerea dosarului pentru CCC, in cat timp dupa aceasta voi primii un raspuns ori voi intra in concediu de CCC?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
maryus2y, utilizator
Intrarea in CCC se va face potrivit datei solicitate de dvs in cererea adresata angajatorului.

Plata indemnizatiei vi se va face retroactiv, insa dupa o perioada de circa 1/2 luni .

OUG 111/2010
art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

(2) Până la data de 5 a fiecărei luni, primăriile au obligaţia de a transmite pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoţite de documentele justificative, la agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale.

(3) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării la agenţia teritorială, prin decizie de admitere sau, după caz, de respingere, emisă de directorul executiv.

(4) Decizia prevăzută la alin. (3) se comunică solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii.

(5) Contestaţiile formulate împotriva deciziei prevăzute la alin. (3) se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Exista o cerere tip pe care trebuie sa o adresez angajatorului? Cand trebuie depusa acea cerere catre angajator, inainte de a face dosarul care se depune la primarie sau dupa? In cazul in care am doua joburi, unul la stat si altul la privat, cererile trebuie depuse in amandoua parti? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
maryus2y, utilizator
Uitati un astfel de model :

Nr. …………../………………….

Domnule Director

Subsemnatul (a) ……………..…………………………., cu domiciliul în………………………, legitimat(ă) cu CI seria……nr……, CNP…………………………….., salariat (ă) a ………………………….., vă rog să-mi aprobați acordarea concediului pentru cresterea copilului pentru perioada cuprinsa intre ................... si .................................

Anexez copia certificatului de nastere al copilului.

Vă mulțumesc,

Data Semnătura

Cererea se depune la angajator inainte de depunerea dosarului la Primarie.

Care este salariul lunar la fiecare angajator?

Alte discuții în legătură

Refuz dosar de indemnizatie Gabriela_F Gabriela_F Buna ziua, Este legal sa mi se refuze dosarul de indemnizatie (depus pe numele meu, avand mai mult de 12 luni lucrate anterior nasterii si toate documentele ... (vezi toată discuția)
Pot depunde dosar indemnizatie crestere copil la alta locatie decat cea de domniciliu? Thomas81 Thomas81 buna ziua! in curand urmeaza sa nasc, momentan nu locuiesc la domiciliul din CI si doresc sa-mi fac viza de flotant in alta locatie. pot depune acolo dosarul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raluciii raluciii Buna ziua, In curand voi naste, si as dori daca imi puteti spune ce anume trebuie sa contina dosarul necesar pentru indemnizatie, cand trebuie depus mai ... (vezi toată discuția)